I den sjette filmen om Harry Potter er forsiktige kyss erstattet med lidenskapelig klining. Jo, da: Kampen mot fyrst Voldemort driver fortsatt handlingen, men Galtvort er også blitt forelskelsens slagmark, der kjærlighetseliksirer brygges og hjerter blir trampet på.

Harry-hoffet var dagen før premieren i London samlet til pressekonferanse, og tenåringsbegjæret fikk sin velfortjente del av oppmerksomheten.

– Vi er noen år eldre enn det karakterene våre skal være i filmen, og derfor opplever vi ting først. Jeg må prøve å gå tilbake i tid, for Hermine er så uskyldig og naiv, sier Emma Watson (Hermine Grang), og røper at hun kan være nokså amorøs selv.

– Jeg ba ut den første kjæresten jeg hadde. Er ikke det romantisk?, smiler hun.

Se bildegalleriet: Dop, død og klining i ny Potter-film

Nykommer

En av nykommerne er Jessie Cave i rollen som Lavendel Bruun – en studine som er hodestups forelsket i Ronny Wiltersen og som ikke har tenkt å la den svermeriske Hermine komme i veien. Cave mener all flørtingen stemmer godt med hvordan 16-17-åringer har det.

– Da jeg var på den alderen, var jeg veldig begeistret for gutter og enormt forelsket. Lavendel Bruun kan virke som en karikatur, men hun har et stort hjerte og er en typisk tenåring.

Helt fremmed for utemmelig begjær er hun ikke selv heller.

– En gang stjal, eh, fant jeg timeplanen til en jeg var forelsket i slik at jeg kunne følge ham rundt på skolen. Ikke så romantisk, men mest forfølgersk egentlig, ler hun.

I tillegg til trekantdramaet mellom Lavendel, Ronny og Hermine, blusser også følelsene mellom Harry og Ronnys lillesøster Gulla opp.

Flørting på settet?

Men har all flørtingen på filmlerret noe som helst å gjøre med følelsene etter kameraet er skrudd av? Daniel Radcliffe uttalte nylig til Esquire Magazine at det var mye kåthet i luften blant skuespillerne mellom den tredje og femte filmen. Men når hans to medsammensvorne blir konfrontert med denne kommentaren, blir de brydd.

– Jeg et ikke om jeg akkurat ville brukt det ordet, sier Rupert Grint spakt. Emma Watson rynker også på nesen.

– Kåthet? Jeg tror det ville vært veldig spennende for pressen dersom to av oss skulle finne tonen, men dessverre så har vi ikke den historien til dere. Vi har vokst opp sammen fra vi var ti til 19 og er mer som søsken. Så det er ingenting mellom noen av oss. Beklager, smiler hun.

En mindre attraktiv meg

Daniel Radcliffe, som har spilt Harry Potter siden han var ti år gammel, har muligens vært alene om å føle vellyst overfor sine medskuespillere. Når det gjelder kvinner i det virkelige liv, påstår han hardnakket at han ikke merker noe til fenomenet Potter «fordi jeg er midt oppi det».

– Det er en annen meg som går på røde løpere. Det er ham folk virker å være tiltrukket av. Men den personen som sitter i et mørkt rom i åtte timer og ser på «trekkie»-filmer med en stor bolle pasta i sokker og undertøy, er ikke på langt nær like attraktiv for kvinner.

Ikke bare kyss og klapp

Historien om Harry har gradvis blitt mørkere ettersom karakterene har eldes. I «Halvblodsprinsen» er det langt fra bare kyss, klapp og klem, selv om Emma Watson går så langt som å kalle filmen en «romantisk komedie». Harry kommer nærmere løsningen for å overkomme Voldemorts udødelighet. Draco Malfang på sin side har fått et skjebnesvangert oppdrag, men sliter med å gjennomføre det. Dødseterne begynner virkelig å sette spor etter seg, ikke bare i trollmannsverdenen, men også i gompe-verdenen. Og mot slutten av sagaen dør en av de sentrale figurene.

Regissør David Yates tror ikke skrekk— eller dødsscener ødelegger for de minste barna.

– Vi hadde en visning i forrige uke og det var små barn med. Jeg var redd for at «Halvblodsprinsen» kanskje var for mye for dem. Men de kom ut av salen med skinnende øyne. De reagerte positivt på den modne historien og intensiteten. Jeg tror de liker å ha noe å strekke seg mot, å bli skremt litt.

Går mot slutten

For Harry-fans verden over kanskje utidig å snakke høyt om filmsagaens slutt. Det er tross alt tre filmer igjen. Likevel: Filmingen av «Harry Potter og dødstalismanene» del 1 og 2 startet i februar og avsluttes etter planen våren 2010. Regissør David Yates forteller at alle på settet føler at de er i gang med innspurten og tar ut sitt aller beste for å avslutte med stil. Filmene har premierer høsten 2010 og våren 2011. Framtida

Skuespillerne har for alvor begynt å forberede seg på tiden etter Potter. Daniel Radcliffe, som er blitt kåret til «verdens mesttjenende tenåring» av Forbes Magazine, har nytt nakensuksess på teaterscenen med «Ecuus» og sier han vil bli en «fryktløs skuespiller». Rupert Grint vil også fortsette med film «hvis jeg kan». Emma Watson sier hun er 19 år og «ikke aner hva jeg vil gjøre med livet mitt». I mellomtiden tar hun modelloppdrag for motehus som Burberry og starter studier i USA til høsten, men hun gjør det også klart at hun ikke har lagt skuespillerkarrieren på hylla.

– Det har vært litt forvirring i pressen om jeg skulle slutte helt med film, men det at jeg begynner på universitetet betyr altså ikke at jeg aldri vil spille inn filmer igjen.

Om å slutte

Daniel Radcliffe sier at det blir trist å gå inn i sin siste høst som Harry.

– Det å få jobbe med en sånn utrolig gjeng i de siste ni årene har vært et privilegium som jeg neppe får igjen. Jeg har hygget meg, jeg har elsket det og jeg er veldig lei meg over at det er slutt. Men det er spennende også. Jeg kan motta et manus og slippe å si at jeg dessverre er opptatt de neste fire årene.

Emma Watson slutter seg til kameraten.

– Det kommer til å bli et stort tomrom. Noen spurte hva som kom til å bli det neste store, men da forbigår man storheten til bøkene. Jeg er en stor fan av bøkene og tror ikke de vil bli glemt. Nye generasjoner barn vil lese dem og forhåpentligvis se filmene. Vi har prøvd å lage filmene på en måte som gjør at de blir klassikere og sett igjen og igjen.

Tom Felton, som har spilt Draco Malfang i seks filmer, gleder seg til å kvitte seg med sitt blonde image.

– Bortsett fra å farge håret hele tiden, kommer jeg til å savne alt. Jeg kommer til å gråte strie strømmer den dagen det er slutt.

Foto: Filmweb