«American Idol»-dommer og «Britain's got talent»-dommer Simon Cowell viser en hittil ukjent side ved seg selv i The Daily Mail ; Han innrømmer at han har begått feil.

I en lang oppramsing går Cowell igjennom kritikken som er kommet mot talentprogrammets siste sesong og grundigst går han inn i saken om Susan Boyle.

Sangfenomenet som sjarmerte alle på audition, ble verdensstjerne via YouTube, som slet med å takle kjendisstatusen og til slutt bukket under for presset i finalen.

Fanget ikke opp signalene

– Like før finalen dro jeg for å treffe henne. Hun så sliten ut, men hadde en av sine nærmeste venner der. Jeg spurte 'har du det bra' og hun svarte 'ja'. Selv da fanget jeg ikke opp de åpenbart urovekkende signalene. Hun var nervøs, men ikke mer enn Paul Potts hadde vært to år tidligere – hun forsto hvor viktig denne kvelden var.

– Så, under finaleshowet, da dansegruppa Diversity vant, la jeg merke til ansiktet hennes og tenkte: Herregud, hun aner ikke hvordan hun skal takle det å ikke vinne. Det var et fælt øyeblikk, skriver Cowell.

Sammenbrudd

Boyle brøt sammen etter finaletapet og ble innlagt på psykiatrisk sykehus. Alt til grundig dekning av verdenspressen. Cowell skriver at han likevel ikke vet hva de skulle gjort annerledes.

– I forrige uke møtte jeg dem (familien, journ.anm.) i London og spurte om vi gjorde det riktige: Å la Susan opptre selv om vi visste hun ble stresset av det.

– Alle som én sa de at vi gjorde det riktige. De sa at Susan alltid hadde ønsket å synge og hadde sittet hjemme i årevis og drømt om at hun skulle få sjansen.

Kan avlyse

Susan Boyle deltar nå på «Britain's got talent»-turneen rundt England, men har avlyst fire konserter. Ifølge hennes talsperson har hun anledning til å velge å ikke opptre dersom hun ikke føler seg i stand til det. Seinest torsdag ble hun droppet av turnémanagerne etter at hun hadde en episode på hotellet i Liverpool hvor hun ble observert skrikende etter katten sin Pebbles.

– Når hun opptrer blir jeg oppglødd over mottakelsen hun får. Og uansett hva som skjer i ukene som kommer jeg til å fortsette å støtte henne, skriver Cowel i avisen og legger til at han har tar selvkritikk.

– Jeg aksepterer feilene jeg har begått underveis.

Foto: AP/Scanpix
Foto: Wenn/Scanpix