— Dette er ikke noe spa, det er et psykiatrisk sykehus. Susan Boyle kan trenge flere ukers behandling, sa en lege ved Priory mandag.

En av legene ved klinikken, Chris Thompson, understreket at Boyle slett ikke er på noe spa eller hvilehjem:

— Dette er et psykiatrisk sykehus. Jeg kan ikke snakke spesifikt om Susan Boyle, men om noen blir innlagt på psykiatrisk sykehus bare for noen få dager, så er behandlingen etter mitt syn mislykket. Da har man enten ikke behøvd å bli innlagt, eller så er ikke jobben gjort ordentlig, sier Thompson ifølge Daily Telegraph.

Men allerede onsdag kveld var talentsensasjonen ifølge Daily Mail ute av klinikken igjen. Kilder ved sykehuset sier til avisen at Boyle har kommet seg etter kollapsen etter at hun kom på andreplass i Britain's Got Talent-finalen.

— Hun føler seg mye bedre nå. Hun har dratt til et stille sted for å få ro, og samle krefter, sier en kilde til avisen.

Ifølge Boyles familie skal talentsensasjonen ha følt at hun sviktet folket da hun ikke klarte dra seieren i land da det kom til finalen. Boyle var stor forhåndsfavoritt og hadde fått hele verdens oppmerksomhet. Hennes audition til talentshowet har flere enn 60 millioner YouTube-visninger og forventningene var høye.

Boyle skal ha reagert med sinne da hun ikke vant, og er til og med beskyldt for å ha gått amok bak scenen.

Ikke skjermet?

Tv-produsentene har fått kritikk for å ikke ha skjermet henne nok, og for å ha kjørt henne for hardt i forkant av finalen. Og dagen før finalen truet hun selv med å trekke seg.

– Hun gråter stadig, sa talentdommer Piers Morgan til ITV News da, og var usikker på om Boyle ville takle presset.

– Hun pakket sakene sine fordi hun ikke klarte å se vitsen med å fortsette hvis det skulle bli på denne måten, sa Morgan videre. Han var overrasket og såret på hennes vegne over alt som ble skrevet i pressen om henne.

Susan Boyle har bodd alene med katten sin Pebbles utenfor Edinburg, og Morgan mente det var i ferd med å gå opp for Susan Boyle at livet hennes aldri ville bli det samme igjen. Han sa til ITV News at han syntes synd på henne.

Motmæle

Programledelsen tar nå til motmæle mot de som hevder Susan Boyle ble utnyttet.

— Hun får all den støtte hun trenger. Alle deltagerne ble tatt vare på ekstremt godt, sier dommer Amanda Holden til CNN.

Kjendisstøtte

Boyle har også fått støtte fra kjendiser etter sammenbruddet. Kylie Minogue er blant dem som har sendt god bedring-hilsener.

— Jeg ønsker henne alt det beste, sier sangerinnen, og legger til at hun ikke vet hvor mye som stemmer angående alt som skrives om 48-åringens helse.

Plate med Simon

Daily Mirror skriver at Susan Boyle blir stadig bedre, og at hun skal ha satt stor pris på at dommer Simon Cowell ringte henne tirsdag. Han skal ha forsikret henne om at platekontraktplanene står ved lag.

— Det var akkurat det Susan trengte. Umiddelbart begynte hun å tenke på sanger til albumet, og hun sang til og med på dem. Å vite at Simon bryr seg om henne fikk henne til å føle seg mye bedre, sier en kilde til avisen.