Skottene ankommer Trondheim fredag 9. oktober.

– Vi har hatt dem på kroken lenge, og så ble konserten bekreftet den kvelden Alexander Rybak vant Grand Prix. Da ble det god stemning, forteller Ukesjef Torgeir Bryge Ødegården begeistret.

Skotter på hjemtur

Franz Ferdinand brakdebuterte i 2004 med «Take Me Out» og «The Dark Of The Matinée», og det selvtitulerte albumet ble nærmest danset I hjel verden over. Krysningen av dansbar indierock og smarte tekster gjorde dem til frontfigurer for en ny bølge med britiske artister på 00-tallet. I slutten av januar slapp de tredjealbumet «Tonight: Franz Ferdinand», som fikk kritikerne til å snakke om kortvarig lykke uten meloditeft. Konserten på Hove i sommer har fått blandede kritikker, men Ødegården er overbevist om at skottene vil være på opptur i Trondheim.

– For etterpå skal de hjem til Skottland. Dette er danseglad musikk, og teltet skal flagre i «Dødens dal», hevder Ødegården.

Morgendagens helter

Omtrent 80 prosent av programmet for høstens Uka er booket ferdig. Fremdeles er alle unntatt Franz en hemmelighet, men Ødegården og pressesjef Elin Kathrine Saunes hinter om mye godt i vente.

– Noen av bandene har ikke vært sett på en stund, men er savnet av mange, sier Saunes.

–Temaet for Uka er «Morgendagen», så vi er opptatt av å putte nye band på scenen, sier Ødegården og karakteriserer programmet som «ungt og studentvennlig».

Uka satser på å trekke et ungt publikum til Teltet og et litt mer voksent publikum til Storsalen i Studentersamfundet. I motsetning til 2007 blir det ingen trippelkonserter i «Dødens dal», men den omstridte oktoberfesten blir med videre. Da endte en person på sykehus etter å ha blitt angrepet med en ølseidel.

Gjerder inn naboene

– Det blir lagt ut færre billetter for salg, og det blir ingen glasseidler. Vi gjør ganske drastiske tiltak for å unngå det samme i år, sier Ødegården og forteller at Uka vil ha flere folk på jobb og gjerde inn eiendommene til de nærmeste naboene.

Jazzkafe, kirkekonsert i Nidarosdomen og musikk i Nedre Leirfoss kraftverk. Uka vil også ut i byen.

– Hvordan er det å arrangere årets Uka?

– Vi har levd under store forventninger siden 2007, og det er ikke alltid like lett. Musikalsk synes jeg at det er et topp program, melder Ukesjefen.

PS: Billettene til Franz Ferdinand blir lagt ut kl. 07 den 11. august på uka.no, som er det eneste billettutsalget frem til programslipp den 9. september.

Årets Uka arrangers I tidsrommet 1.-25 oktober.