Warner Music melder nå at emo-heltene My Chemical Romance (MCR) jobber iherdig i studio sammen med produsent Brendan O'Brien. Produsenten er en svært ettertraktet mann og han har i løpet av karrieren satt sitt preg på plater med Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Bruce Springsteen, AC/DC, Mastodon og Billy Talent, for å nevne noen få. MCR planlegger ifølge bandets hjemmeside å sende ut oppfølgeren til den massive suksessplaten «The Black Parade» i løpet av neste år.

Springsteen

Det er kanskje produsentens arbeid med Bruce Springsteen som har fått vokalist Gerard Way til å bruke store ord om den kommende platen. En sang han har nevnt flere ganger i intervjuer nylig, blant annet overfor Rolling Stone Magazine, er «Death Before Disco».

– Den er som en anti-fest sang som du kan feste til. Jeg tror vi har skrevet vår «Born to Run», sier han, og henviser altså til en av Springsteens mest legendariske låter.

Et publikumsopptak av den nye sangen, med relativt dårlig lyd, kan høres på Buzznet.com.

Plate

Bandet har holdt det gående siden 2001 og har tre plater på samvittigheten. Den kommende fjerdeplaten har foreløpig ikke fått noen tittel. I et ferskt intervju med MTV varsler Way at det kommende albumet blir en smule mer aggressivt enn «The Black Parade».

– Det er definitivt mer aggressivt, men for meg føles det som en feiring av rock and roll. Det føles som et ekte kjærlighetsbrev til rock and roll, sier han til MTV.

Her er et klipp av bandets arbeid i studio: