Hun har laget musikk til tv-serier som «Grey's Anatomy», «Six Feet Under», «Frustrerte fruer» og «The O.C.» for å nevne noen. Hun lagde musikk til den store Sex og singelliv-filmen og skrev sangen «Nothing Fails» som Madonna ga ut på sitt album «American Life».

Hun brakdebuterte i 2004, med skiva «Finally Woken», som ga gjengklang både i USA og Europa.

Men først nå, fem år etter, er Jem klar med oppfølgeren «Down to Earth».

Eks-kjæreste i Norge

Vi tok en prat med den Los Angeles-bosatte artisten fra Wales, som er på promotur i Norge.

— Jeg har en eks-kjæreste som bor i Oslo, som har en skikkelig kul livsstilsbutikk med skateboard og klær og sånt. Det var veldig hyggelig å møte han, han bor her med norsk kjæreste og har fått en baby, forteller Jem fornøyd. Promoturer liker hun.

— Ja, og det er veldig viktig arbeid. Å reise rundt, fra land til land, og møte folk jeg arbeider med. Det er så mange som gjør en stor jobb for meg, så det er fint å møte dem ansikt til ansikt.

Rett på ny plate

Jem, hvis egentlige navn er Jemma Griffiths, oppgir trøbbel med plateselskap som grunn for at det har tatt så lang tid å følge opp debuten «Finally Woken». Men nå er hun i låtskriversiget for alvor. Konserter får vente.

— Det er jo nå, rett etter at jeg har gitt ut et album, at jeg burde turnert. Men jeg føler heller at jeg bør skrive et nytt album. Forsinkelsen med «Finally Woken» har vært ganske frustrerende, og nå har jeg kommet til et punkt i mitt liv der jeg virkelig vil lage et nytt album. Så får jeg bare håpe at folk synes jeg er verdt å vente på. Og når jeg først turnerer, så blir det mer spesielt.

Følger eget hode

Jem legger ikke skjul på at omgivelsene, det vil blant annet si plateselskapet, har hintet om at utstrakt konsertvirksomhet rett etter plateslipp er å foretrekke. Men dette er ikke første gang artisten går sine egne veier.

— Jeg har sagt fra om at jeg ikke mimer på tv, så vi har måttet kansellere flere opptredener i Europa. Selv om jeg vet at jeg burde stille opp. Kanskje taper jeg litt i platesalg på å ikke være så mye på tv som jeg kunne, men jeg er glad. Kanskje er det en aldersting, sier artisten som har rukket å fylle 33 år.

Møter misunnelse

— Jeg har jo en gang vært en artist som gjorde som jeg ble fortalt. Og jeg hadde suksess, men jeg elsket det ikke. Nå for tiden gjør jeg akkurat som jeg vil. Og så lenge jeg jobber hardt...så får vi se hvordan det går, hehe. På en annen side tror jeg ikke alle andre liker det hvis jeg er fullstendig lykkelig. Folk er gjerne misunnelige i hemmelighet, forteller Jem.

Nå er hun spent på mottakelsen av det som kan kalles et comeback på platemarkedet.

Mareritt å beskrive

— Selv elsker jeg alle sangene mine. På mitt første album hadde jeg en hel nummer èn-hit som jeg ikke likte. På denne plata er det bare en veldig liten vokalfeil, som det bare er jeg som hører, og det er jo veldig bra, mener Jem.

Men hva slags musikk er det egentlig hun driver med? Det låter lett og tilgjengelig, men er ikke enkel å sette i bås.

— Det er et mareritt å beskrive! Jeg antar det er en miks av absolutt all musikk jeg elsker. Alt går, hip hop, soul, pop, rock. Når jeg går i studio får jeg noen gang en veldig trang til å bruke det eller det instrumentet, og så høres låta plutselig helt annerledes ut. Så lenge sangen er solid, så er jeg veldig åpen til å gjøre hva som helst. Jeg er glad for at plateselskapet mitt ikke setter ned foten, hehe.

Madonna ut fra det blå

Selskapet det er snakk om, er britiske Dramatico, som blant annet huser Katie Melua. Labelmanager er Mike Batt, som blant annet har skrevet låter for Madonna. Og det har da Jem også gjort, med «Nothing Fails» på Madonnas album «American Life».

— Det kom helt ut av det blå. Plutselig fikk jeg en telefon med beskjed om at hun ville synge den, forklarer Jem. Låta skrev hun og leverte fra seg åtte måneder tidligere, til produsenten Guy Sigsworth.

— Det artige er at jeg ikke gjorde noe særlig for det, jeg som vanligvis er så aktiv. Noe av det største i mitt liv, enten det gjelder kjærlighet eller yrke, har skjedd uten at jeg har søkt det. Slikt som dette er ting jeg tenker på nå, sier Jem og ler litt etterpå.

— Men jeg tror heller ikke det er bare å vente hjemme på at noen banker på døra og spør om du vil bli superstjerne.