Øyafestivalen har allerede greid å sette sammen et mer enn respektablet program til sommerens festival. Denne uken varsler de at de vil offentliggjøre et nytt navn hver dag. Den første artisten som ble lansert var det kritikerroste amerikanske rockebandet Wilco. Bandet er sannsynligvis ikke det bandet på årets program som vil sørge for høyest billettomsetning, men det er uansett et band få festivaler ville sagt nei til.

Kredibilitet

Wilco oppsto i asken etter det stilskapende countryrockbandet Uncle Tupelo, og gjennom utgivelser som blant andre «Being There», «Summerteeth», «Yankee Hotel Foxtrot» og «A Ghost Is Born» har de sikret seg en posisjon som et av USAs mest respekterte band. I april slipper bandet en ny konsert-dvd med navnet «Ashes of American Flags».

– Wilco har en solid skare trofaste fans i Norge. Vi vet at disse kommer til å sette pris på konsert-DVDen som er rett rundt hjørnet, det nye studioalbumet som kommer i juni og ikke minst deres konsert i Middelalderparken i august, skriver PR-sjef Jonas Prangerød i festivalen i en pressemelding. Ghost Is Born fra 2004 fikk Grammy for både beste alternative rockealbum og for beste innpakning. Ifølge Billboard Magazine kan det kommende albumet bli av en mer eksperimentell karakter enn det forrige.

Tar form

Med innhentingen av Wilco begynner Øyaprogrammet å ta for for alvor. Festivalen har allerede sikret seg navn som Lily Allen, Arctic Monkeys, bob hund, Kåre & The Cavemen, Marit Larsen, Rise Against (US), Röyksopp, Satyricon, Bon Iver (US), I Was A King, Kvelertak og Tommy Tokyo & Starving For My Gravy. Les hele programmet på festivalens hjemmeside.

Her er Wilco i sving på Lollapalooza i 2006: