St. Olavs Hospital opplyser i en pressemelding at mannen i begynnelsen av 20-årene har fått omfattende brannskader over hele kroppen. Han er nå til operasjon ved sykehuset, og tilstanden hans betegnes som alvorlig, men stabil.

To unge menn fikk store brannskader etter en ulykke på festivalcampen på Storåsfestivalen fredag ettermiddag. Ulykken skal ha skjedd da en lighter eksploderte og antente spriten til mennene.

Dramatisk ulykke

— Ifølge et øyenvitne til hendelsen var det en kopp med sprit som tok fyr da en av guttene skulle tenne seg en røyk. Han hadde koppen i hånda, forteller adressa.no sin reporter på Storås, Audun Hoem Hagen.

— Det var sprit på klærne til mennene som tok fyr, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Trude Carlsson til adressa.no.

Situasjonen opplevdes som svært dramatisk for øyenvitnene, som kunne fortelle at den ene mannen brant fra livet og opp i 20 sekunder, før tilstedeværende fikk slukket flammene.

Fra Vefsn

Avisa Sør-Trøndelag skriver at det var to menn fra Vefsn som ble skadd i brannulykken.

To ambulanser og en luftambulanse ankom festivalcampen rundt klokken 18. Den ene av mennene ble fraktet til St. Olavs i luftambulanse, den andre får behandling for skadene på stedet.

Tilstanden til den andre mannen, som skal være i slutten av 20-årene, er ennå ikke kjent.

— Det er helt forferdelig når noe sånt skjer. Vi har hatt en veldig rolig festival fram til denne hendelsen, og synes det er veldig dramatisk og trist med en slik ulykke, sier kommunikasjonsansvarlig ved Storåsfestivalen, Mats Paulsen.