HOVE: Mandag formiddag åpnet Hovefestivalen slusene inn til handlegaten og resten av festivalområdet. Ordfører Torill Rolstad Larsen, festivalsjef Morten Sandberg og bookingsjef Toffen Gunnufsen ønsket velkommen ved festivalportalen, til stor applaus fra en liten håndfull, men entusiastisk gjeng med festivalgjester.

Kontant

Festivalen har i år innført et nytt betalingssystem uten bruk av kontanter. Alle gjestene får hver sitt betalingskort som benyttes i alle de forskjellige butikkene og serveringsstedene inne på området. Like etter åpningen viste det seg at det ikke fungerte like greit alle steder.

— Det har vært en del styr nå i starten. Akkurat nå er det de færreste av kassene som fungerer, opplyste Oda Jeppesen mandag formiddag.

Inspirerte

Jeppesen gikk rundt sammen med Elise Warberg for å inspisere de ulike stedene.

— Vi jobber med det nå, og satser på at det skal være i orden innen en halvtime, opplyste Jeppesen klokken 11.50. Raymond Løyning i Rock Shopen var en av innehaverne som ikke fikk solgt så mye like etter åpningen.

— Vi har ikke fått noe særlig opplæring, så vi må bare vente, sier Løyning, som ikke så ut til å ta trøbbelet altfor tungt.