LOS ANGELES/OSLO: Rettsmedisinere krever nå at leger som har journaler på Michael Jackson, utleverer disse, skriver Los Angeles Times.

Politisjefen i Los Angeles, Bill Bratton, forteller at politiet nå konsentrerer seg om popkongens forhold til reseptbelagte medikamenter og hvilke leger han har benyttet seg av de siste årene.

– Er dette et drap? Er dette en tilfeldig overdose? Hva er det vi står overfor? Akkurat nå kan jeg ikke si noe om det. Jeg vet rett og slett ikke nok, fortalte Bratton til TV-kanalen CNN.

Etterforskerne skal angivelig ha rettet søkelyset mot Diprivan, et sterkt narkosemiddel som ble funnet i Jackson bolig etter at han døde 25. juni.

Ingen gravstedsløsning

Det er også blitt rapportert at Jackson brukte Xanax, et sterkt beroligende middel til bruk mot blant annet angstanfall. På et tidspunkt skal Michael Jackson ha brukt 30 slike piller hver dag.

– Legene kom og gikk. Michael var innom en rekke leger opp gjennom årene. De likte å være kjent som legen til Michael Jackson, sier en anonym kilde, som sto Jackson nær.

Spørsmålet om Michael Jacksons gravsted virker heller ikke nærmere en løsning. TV-kanalen ABC melder at det er splid i Jackson-familien om hvor han bør gravlegges.

Popstjernens brødre er fast bestemt på å få tillatelse til å begrave ham på Neverland-eiendommen. Moren Katherine ønsker imidlertid å følge Michael Jacksons ønske etter at han ble frikjent i overgrepssaken i 2005 om aldri å returnere til Neverland.

Ifølge TV-kanalen befinner Michael Jacksons kiste seg ved gravstedet Forest Lawns i Hollywood Hills i påvente av en endelig avgjørelse.

Vil ha legendeerklæring

Jacksons fans forsøker samtidig å få erklært idolet for en «amerikansk legende» i en offisiell resolusjon fra Kongressen.

Leder av Representantenes hus, Nancy Pelosi går imidlertid hardt ut mot forslaget, fordi hun frykter at det vil gjenopplive kontroversene som preget de siste årene av Jacksons liv.

Det er ennå ikke enighet om fordelingen av sikkerhetskostnadene etter minneseremonien i Los Angeles tirsdag.

Byrådsmedlem Dennis Zine mener at arrangøren AEG i det minste bør ta noe av regningen på anslagsvis 1,4 millioner dollar.

– Skattebetalerne blir lurt. AEG tjente penger på arrangementet ved å kreve 50.000 dollar av TV-selskapene for at de skulle få lov til å sette opp utstyret sitt utenfor arenaen, sier Zine til TV-kanalen Fox 11. AEG-president Tim Leiweke mener Zine går over streken når han ber selskapet betale for sikkerhetskostnadene.