Finansnettstedet Forbes presenterte denne uken listen over de rikeste jyplingene i underholdningsbransjen. Betegnelsen «tweens» brukes om unge mennesker mellom åtte og fjorten år, og flere av stjernene på listen faller strengt tatt utenfor listen rent aldersmessig. Forbes tar imidlertid utgangspunkt i at disse unge stjernenes arbeid stort sett er rettet inn mot denne aldersgruppen.

Harry Potter

Det er Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe (19) og Miley Cyrus (15), bedre kjent som Disney-varemerket Hannah Montana som deler førsteplassen på listen. Ifølge Forbes tjente de ti personene på listen samlet 107 millioner dollar mellom første juni 2007 og samme dato i år. Radcliffe og Cyrus stakk av med 25 millioner dollar hver av den summen. I november er det premiere på den foreløpig siste episoden i serien, «Harry Potter og halvblodsprinsen». Med tanke på at den aller siste filmen som er planlagt, «Harry Potter og dødstalismanene», lages i to deler kan det nok vanke enda flere millioner på den ung briten framover. Ifølge Imbd skal de to delene slippes på markedet i henholdsvis 2010 og 2011. Rike

Cyrus tjener ikke bare pengene sine som frontfigur for Hannah Montana og medfølgende merchandise. Turneen hennes i år sopte inn rundt 70 millioner dollar. Debutalbumet hennes under eget navn, «Breakout» solgte 371.000 eksemplarer den første salgsuken. Radcliffe signerte en kontrakt verdt rundt 50 millioner dollar for å fortsette i rollen som Harry Potter.

De rikeste jyplingene:

1. Daniel Radcliffe — 25 million dollar

2. Miley Cyrus - 25 million dollar

3. Mary-Kate og Ashley Olsen - 15 millioner dollar

4. Jonas Brothers - 12 millioner dollar

5. Zac Efron - 5.8 millioner dollar

6. Ashley Tisdale - 5,5 millioner dollar

7. Emma Watson - 5,5 millioner dollar

8. Hillary Duff - 5 millioner dollar

9. Ruert Grint - 5 milliner dolar

10. Vanessa Anne Hudgens - 3,2 millioner dollar