Over en million mennesker fikk med seg filmatiseringen av ABBA-musikalen «Mamma Mia!» i Norge i fjor, og nå antyder hovedrolleinnehaver Amanda Seyfried at det kan blir mer dans og sang fra Benny Andersson og Björn Ulvaeus på det hvite lerretet. Seyfried spilte Sophie Sheridan i filmen, og overfor BBC Newsbeat røper hun at det foreligger planer om en oppfølger. Dette har hun tidligere benektet.

– Jeg har snakket med noen på innsiden og det er ikke noe de ikke har jobbet med. Jeg vet faktisk ikke noe mer enn det. Jeg vet at det vil bli ABBA-musikk, for hva skulle det ellers være? Kom igjen, jeg ville ikke gjøre «Mamma Mia 2» uten Bjørn og Benny, sier hun til BBC.

Oppfølger

Filmen, som også hadde stjerner som Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth på rollelisten, spilte inn over en halv milliard dollar på verdensbasis. I USA skuffet filmen inn 25,7 millioner dollar i åpningshelgen. Ifølge Imdb.com kostet filmen 52 millioner dollar å produsere. Seyfried forteller at de hadde det gøy under innspillingen.

– Jeg tror vil alle hadde det strålende, og vi kom godt overens. Noen dager føltes det som om vi var på ferie, sier hun.

Og når det gjelder en oppfølger er hun ikke i tvil.

– Jeg vil gjøre det. Og jeg vet at Meryl også er klar. Så kom med det. Det blir kult, sier hun.

Musikal

ABBA-sjefene Benny Andersson og Björn Ulvaeus sendte musikalen ut på premiere i London i 1999. Musikalen er oversatt til elleve språk, og det anslås at den er sett av over 30 millioner mennesker verden over. Tidligere denne måneden fortalte også Universal-toppen David Linde at han gjerne skulle sett en oppfølger. Til The Daily Mail fortalte han at han ville blitt begeistret dersom alle som sto bak den første filmen ville la seg overtale til å lage en historie som kunne danne grunnlag for en oppfølger.