ARENDAL: Det er nettsiden drownedinsound.com som har inngått samarbeidet med festivalen som blir holdt på Tromøya, utenfor Arendal i juni. Britene har allerede vært på besøk i Hovelandsbyen, og de likte tydeligvis det de så.

I et innlegg på nettsiden priser britene festivalen for sin øko-vennlige holdning med bruk av resirkulert papir, organisk mat og gratis sykkelutleie på festivalområdet.

Får egen scene

— Hovefestivalen blir en uke du sent glemmer, og det er før du har sett hvem som skal spille, skriver drowedninsound.com. Nettstedet har stor anerkjennelse i det britiske musikkmiljøet, og har bortimot 3 millioner månedlige treff på internett.

Som takk for pr-en får drownedinsound.com sin egen scene med sine favorittband, som spiller en av festivaldagene.

Festivalpakke

Nettstedet vil også tilby en festivalpakke til sine brukere, for å gjøre festivalen mer tilgjengelig.

— Det vil bli solgt billetter i England via et reisebyrå, og vi vil jobbe masse med å legge til rette for at folk kan lett komme hit, sier bookingmedarbeider for Hovefestivalen, Peer Osmundsvaag.

— Det blir enormt kult for oss hvis det blir slik som Roskilde Festival, med mange ukjente og internasjonale folk, fortsetter han. Osmundsvaag mener nordmenn flest er blinde for de naturskjønne omgivelsene i landet, og håper at britene setter mer pris på det.

Flere arrangører

I tillegg til drownedinsound.com vil også plateselskapene Domino Records, Rough Trade Records, The Luminate og den London-baserte promotøren Eat Your Own Ears arrangere hver sin dag på en av festivalscenene.

— Dette er store internasjonale aktører som kan gjøre det spennende for norske artister å opptre på festivalen, forklarer Osmundsvaag. – Hvem vet, kanskje blir det noen internasjonale platekontrakter på dem?, fortsetter han.

Britene gleder seg

Drownedinsound.com har mottatt god respons på Hovesamarbeidet fra sine brukere. Flere har lagt igjen kommentarer på nettsiden, og bortsett fra prisnivået i Norge er musikkfolket ivrige på den nystartede festivalen.

— Når det gjelder prisene vil vi jobbe masse med å gi et bra tilbud for til og med fattige studenter, lover Osmundsvaag.