— Jo, faktisk. Jeg er ganske rolig og blid i hverdagen også, sier den nybakte «Farmen»-vinneren som lørdag kveld endelig kunne slippe jubelen løs.

Silje Hvarnes hadde ingen taktikk da hun gikk inn på gården, men innrømmer at det var greit å holde munnen lukket i enkelte situasjoner.

— Jeg gikk bevisst ikke inn i konfrontasjoner på «Farmen» og fant ut at det var bedre å tie, selv om jeg til tider ønsket å komme med noen kommentarer i de ulike kranglene, forteller Silje som mener mange av disputtene på gården ble over filleting.

— Jeg husker et eksempel da vi skulle lage blodpannekake, en rett som må spises med sukker på. Da mente de deltakerne som ikke likte blodpannekake at vi andre ikke skulle få bruke en halv teskje sukker på pannekaka og det ble litt av en diskusjon, humrer 28-åringen i ettertid.

Storbonde = elevrådsleder

I løpet av sine ti uker på «Farmen», var aldri Silje storbonde. I stedet var hun hjelper hele fire ganger. Men det plager ikke veterinæren.

— Det var deilig å ikke være storbonde. Det var sånn på ungdomsskolen da man hadde elevrådsleder. Da var det bedre å være assistenten til elevrådslederen. Man fikk like mye fri, men hadde ikke noe ansvar, ler Silje.

En gang måtte «Farmen»-vinneren i tvekamp. Da møtte hun Ida i kunnskap. Men til tross for sin veterinærbakgrunn føler ikke Silje at hun stilte sterkere enn de andre deltakerne i konkurransen.

— Alle dyrerelaterte spørsmål i kunnskapstvekampene var hentet fra en bok vi hadde der alle kunne lese like mye.

Første jentevinner

I lørdagens finale sto det mellom Silje og Ann Kristin, men Silje fikk flest stemmer fra deltakerne, i tillegg til at hun vant kunnskapsdelen.

Årets sesong som er den femte «Farmen»-runden, fikk dermed også sin første kvinnelige vinner.

— Det er en bragd!, konstaterer Silje.

— Jeg er kjempestolt over egen innsats og at jeg klarte å vinne over så mange sterke deltakere.

Forsvarer Catharina

Etter hvert som «Farmen» har blitt sendt på TV2 i vår, har også Siljes gode venninne i konkurransen, Catharina, fått hard medfart i media og av seerne. Catharina har blitt framstilt som sur og tverr fra dag én.

Dette syns Silje er trist.

— Jeg skulle ønske det hadde kommet med noen episoder der Catharina er blid. Da jeg hadde vært i tvekamp mot Ida, hadde Catharina som var storbonde vært alene på markedet. Da jeg kom tilbake til gården hadde hun laget en kjempefin velkomst til meg med blant annet boller som hun hadde tatt vare på. Jeg ble skuffa når ikke det kom fram på tv, forteller Silje.

Vurderte å trekke seg

Det var ikke Silje selv, men en venninne som meldte henne på «Farmen». Egentlig skulle Silje og venninnen deltatt sammen i konkurransen, men samme dag som duoen skulle på andregangsintervju fikk Silje beskjeden om at Maja var gravid.

— Da var jeg kommet så langt i søknadsprosessen at jeg ikke kunne trekke meg, forteller Silje som derimot en gang vurderte å trekke seg da «Farmen» var i gang.

— Det var vel i uke 3. Da følte jeg at noen så på meg som en sterk konkurrent og spredte løgner om meg basert på førsteinntrykk. Da tenkte jeg: «Hvorfor skal jeg gidde å være med hvis jeg blir framstilt på en måte jeg ikke er».

- Vant ikke på grunn av Gaute

Bare et par uker etter TV2 hadde startet sendingen av realityserien ble det kjent at Silje Hvarnes var blitt kjæreste med «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav.

Men Silje avkrefter at det var forholdet til Gaute som gjorde at hun kom så langt i konkurransen.

— Vi deltakere hadde ikke mer kontakt med Gaute enn hva som er blitt vist på tv. I tillegg måtte jeg kjempe hardt for å komme til semifinalen. Jeg fikk den aller siste plassen og det burde være nok bevis på at man kan ikke få hjelp i en slik konkurranse. Alle vet at jeg har stått på for å nå toppen, sier Silje som innrømmer at hun vil bli lei seg hvis hun møter slike beskyldninger.

Beholder hytta

Som vinner av «Farmen 2008» har Silje sikret seg både ny bil og hytte. Om hun skal beholde bilen er hun usikker på, men hytta blir i alle fall i Hvarnes-navnet.

— Det kan være jeg bygger den i Eidskog. Det er det gode jaktmuligheter, sier Silje som elsker naturen.

Og det var på grunn av naturen Silje ble med på «Farmen».

— Det er «Farmen» som er mitt element. Der fikk jeg brukt både kunnskap og kropp. Jeg kunne ikke vært med på noen annen realityserie, konstaterer hun.