Figur Flint fra Kristiansand stakk til slutt av med seieren etter et lekent festfyrverkeri av en opptreden.

— Vi er lei av all denne rivaliseringen mellom tre knakende god band, skrek Figur Flints frontfigur Ronny Haugeland selvsikkert til publikum på Østsia kulturhus. - Vi liker og se på oss selv som vinnere.

Sjefen selv hadde talt, og han fikk det som han ville. Skeptiske publikummere følte seg dumme, Figur Flint ga aldri noe alternativ. Kompromissløst strålte det av hele bandet, elsk oss, eller forlat lokalet. Publikum valgte første alternativ, juryen med. Inkluderende scenetekke, store kvanta hoftevrikkingskvalitet og ablegøyer skulle vise seg utslagsgivende.

At tilreisende publikummere sto i kø foran stemmeurnen allerede før henholdsvis In Minor fra Kristiansand, Rangers fra Arendal og Figur Flint hadde entert scenen, tydet på at de var kommet i ens ærend: å støtte sitt band.

Mer uhildet jobb var forventet av juryen, som besto av Øystein Aamodt fra Lydbølgen studio, Geir Atle Ellingseth, redaktør av nettstedet musiq.no og musiker Jan Kenneth Transeth.

Juryen og publikummerne som ennå ikke hadde bestemt seg måtte overbevises, og med 30 minutter til rådighet var det tydelig at kveldens tre band ga jernet i forsøket. I tillegg til heder og ære, får vinneren av Kampen om Agder også en betalt spillejobb på både Quart 08 og Raumarock.

Andreplass-vinneren, som får spille på Skralfestival i Grimstad, ble In Minor.