De tre finalistene Christian Flotvik fra Sandefjord, Lina Iversen fra Lillehammer og Marte Antonsen fra Bodø kjemper om å bli Årets Robinson 2009 førstkommende søndag. Ti år etter at programmet debuterte på norske skjermer er interessen for å delta større enn noensinne, forteller informasjonskonsueltn Line Vee Hanum i TV3. – Påmeldingen har stadig nådd nye rekorder. Til årets sesong ville over 6.000 personer være med, sier hun.

Eventyr I år har seerne blant annet sett en modell, en økonom, en trailersjåfør, to snekkere og to psykologistudenter sette hverandre i stevne. Årets sesong har vært blant de tøffeste, og en strengere linje førte til at det ikke var fullt så enkelt for deltakerne å gi opp. Vee Hanum tror ikke dette vil føre til færre påmeldinger neste år.

– Nei. Jeg tror folk tenker på dette som et eventyr, sier hun.

Kanalen har allerede nå åpnet påmeldingen til neste sesong.

Finale Christer Falck, som stakk av med seieren i den første runden av Robinson i 1999, leder finalistene gjennom de siste strabasene søndag. Etter mange intriger og allianser er det alle mot alle, av de tre gjenværende, i finalen. Der møtes finalistene i den første Robinsonkampen og vinneren går direkte til finalen. Den siste finaleplassen avgjøres i den tradisjonsrike plankekonkurransen. Vinner kan ta med seg en førstepremie på 300.000 kroner.