Den tidligere svært så alkoholiserte Stones-gitaristen Ron Wood (61) er i hardt vær for tiden. Britisk sladderpresse har avslørt at gitaristen har innledet et forhold til den russiske bartenderske Ekaterina Ivanova (18). Dette er naturlig nok Woods kone de siste 23 årene, Jo, ikke særlig fornøyd med. Ifølge Daily Mail har Woody rømt til landstedet sitt i Irland sammen med den unge blondinen. De to møttes på en bar i London etter premieren på den siste Stones-dokumentaren «Shine a light» i april.

Skandale

At det notoriske bandet rystes av en skandale der unge blondiner er involvert er forsåvidt ikke noe nytt. Det har skjedd flere ganger tidligere i bandets lange historie. Det som er mer bekymringsverdig nå er at Wood skal ha slått seg på flaska igjen. Ifølge The Telegraph er bandkollegene Mick Jagger, Charlie Watts og Keith Richards svært bekymret for gitaristen. Wood skal ha falt tilbake på sin tidligere diett på to flasker vodka til dagen.

Rehab

Woods pressetalsmann bekreftet både forholdet til 18-åringen og alkoholproblemene overfor pressen i går. Den unge russerinnen omtales som en «drikkekompis».

– Når du er en alkoholiker, og familien forteller at du skal slutte å drikke finner du deg noen andre å drikke med. Han har virkelig falt av vogna, og er i ferd med å komme ut av kontroll, uttalte pressetalsmannen.

Legende

Wood har vært medlem av The Rolling Stones siden han etterfulgte Mick Taylor som offisielt medlem i 1976. Han har også sikret seg en plass i rockehistorien som medlem av The Jeff Beck Group og The Faces.

Andre store Rolling Stones-skandaler:

  • Bassist Bill Wyman innledet i 1983 et forhold til den da 13 år gamle Mandy Smith. De giftet seg i 1989, og skilte seg igjen to år senere. Wyman er kjent for sin voldsomme seksuelle apetitt, og skal ha hatt sex med over 1000 kvinner. Ifølge sin selvbiografi er han en av de ansvarlige for at begrepet «gropies» ble oppfunnet.

  • I 1969 arrangerte Stones en gratiskonsert på Altamont Speedway. Hells Angels ble leid inn for å ta seg av vaktholdet. Det førte til at Stones-fan Meredith Hunter ble knivstukket og drept av motorsykkelgjengen.

  • Da Stones hadde en sang igjen av sin kontrakt med Decca i 1972 spilte de inn sangen «Cocksucker Blues» og sørget for at innhold og tittel var av et slikt slag at selskapet ikke ville kunne gi den ut. Samme navn fikk også en dokumentarfilm som heller aldri så dagens lys.

  • Keith Richards fortalte i april 2007 at han hadde sniffet sin fars aske som om det skulle vært kokain. Episoden vakte stor oppsikt, og har for ettertiden blitt omtalt som «Snortergate».

  • Keith Richards og Ron Wood opptrer sammen med Bob Dylan på det som de fleste er enige om er det verste av alle innslagene under Live Aid i 1985. Det er surt, vindskeivt og pinlig.

  • 28. februar 1977 blir Keith Richards arrestestert i Toronto for å være i besittelse av heroin og kokain. Utrolig nok slapp han fengselsstraff.

  • Grunnleggeren av The Rolling Stones, Brian Jones, måtte i 1967 finne seg i at gitaristkollega Keith Richards stakk av med Anita Pallenberg. Pallenberg og Jones hadde vært kjærester i to år, og kompisen stakk av med kjæresten mens Jones lå på sykehuset. Forholdet mellom de to ble aldri det samme.

(Kilder: NME, Bill Wymans biografi «Stone Alone», Mojo, Wikipedia)