KRISTIANSAND: — Vi har ikke fått en eneste krone av honoraret fra Quart, så nå prøver vi å sette opp konserten med Kent selv. Dette passer perfekt inn i bandets sommerturne, sier bookingagent Jan Sollien i Jan Sollien Artist AS.

Torsdag ettermiddag manglet han bare en underskuddsgaranti, før han endelig kan gi grønt lys for arrangementet.

Sollien har allerede bestilt annonser i Fædrelandsvennens papiravis til lørdag. Og meningen er at billettsalget skal begynne nettopp lørdag.

— Tiden jobber mot oss, og innen 0815 i morgen tidlig, må vi ha tatt avgjørelsen, sier Sollien.

Han påstår at han bare trenger å trykke på en knapp, så har han det han trenger av produksjonsutstyr og mannskaper lokalt. Han antar at han må selge rundt 5000 billetter for at arrangementet skal gå i overskudd.

Det er selskapet hans og Kents management som i fellesskap som tar den økonomiske risikoen med å sette opp konserten 3. juli på Odderøya Amfi. Kent skulle egentlig toppet Quart-plakaten torsdag 3. juli sammen med The Hives. Onsdag sendte Jan Sollien søknad om leie av Odderøya Amfi 3. juli til kommunens parkvesen.

— Vi har det ekstremt travelt med å få alt på plass. Kent har gode erfaringer med å opptre på Odderøya, og har vært på Quart to ganger før, sier Sollien.

I januar opptrådte de også i Arendal Kulturhus for 1150 mennesker. Kent er uomtvistelig Skandinavias mest populære rockeband, og gav i fjor ut den kritikerroste plata ”Tillbaka till Samtiden”.

Kent spiller også på Slottsfjellfestivalen, Moldejazz og Buktafestivalen i sommer.