Video:

Folk om Dolly: — Råbra

Thom Hell: Drømmer om å synge med Dolly

Møt fansen: — Once in a lifetime

Møt bandmedlemmer som lever tett på Dolly Parton

Høy Cowboy-faktor før Dolly

KRISTIANSAND : — Thank you for spending your money on me. I sure need it, because it costs a lot of money to look as cheap as I do! Legenden Dolly Parton spilte rollen som seg selv til fingerspissene da hun i går besøkte Sør Arena. Profesjonell og hjertelig guidet hun publikum igjennom et stykke underholdningshistorie.

The musical

Damen har sin egen fornøyelsespark hjemme i Great Smokey Mountains, som bærer navnet Dollywood. Dit trenger ingen som var på Sør Arena i går å reise med det første. En skravlete og opplagt superstjerne fortalte livshistorien sin mellom låtene to timene showet varte, slik at det hele til tider minnet om en musikal. Superstjernen Dolly er i seg selv en severdighet. Ikledd en glitrende blå perlekjole, og med upåklagelig humør spradet hun ut på scenen kl 20. Med en eneste gang gjorde hun det klart at hun var kommet for å sørge for at vi koste oss, og fyrte løs med partylåten ”Two doors down”.

— Enjoy the show in any way you want it, sa hun, før hun fortsatte.

— Dans, syng, klapp, eller hva dere vil, jeg bryr meg ikke, så lenge dere nyter showet!

Hatt over hatt

Publikum trengte ikke flere oppfordringer, verken til å nyte showet eller til å gjøre det på sin egen måte. I løpet av sin 40 år lange karriere har hun skaffet seg fans i mange leirer, og publikum var bredt sammensatt. Her var lurvete rockere, linedancende partyjenter, her var pensjonister og unge. Felles for alle var at de hadde gravd dypt på bunnen av sjelen og funnet fram sin indre cowboy. Noen har ikke trengt å grave så dypt, her er mange med pent broderte boots og kunstferdig utførte cowboyhatter i lær. Andre har funnet sin indre cowboy på hjørnet utenfor arenaen, der flere plastikkvarianter over temaet cowboyhatt var å få kjøpt. Men mest av alt er det rosa hatter det går i, kjøpt i Dollybutikken bak miksebordet, med stjerner og glitter, og Dollys navn i sølvbokstaver. Her er det ingen tvil om hvem som er stjernen.

Slangeparade

Dolly Parton er kjent som en av tidenes mest produktive låtskrivere, og har en katalog av en annen verden. Denne kvelden spilte hun nesten to timer, og noen må ha blitt skuffet over at de ikke fikk høre akkurat sin låt. Men de mest kjente kom som perler på en snor. Allerede som tredje låt kom ”Jolene”, noe den yngre garde så ut til å sette spesielt pris på. Etter hvert fulgte hennes egen erklærte favorittlåt ”Coat of many colors”, snakkesyngelåten ”Joshua”, og litt senere ”Nine to five”. Da var alle de 8000 hodene, både de med og de uten hatt, med på notene, før hun gav en intens og følsom versjon av ”I will always love you”.

Musikalitiet

. I løpet av årene har karrieren svingt innom flere sjangere, og i går lekte hun seg både med gospel og a capella. Ved å bytte mellom så mange instrumenter at denne journalisten kom ut av tellinga, imponerte hun også med sin voldsomme musikalitet. Det var ingenting i veien med det 8-manns bandet og de tre koristene hun hadde med seg heller. Det er tydelig at de har vært på veien en stund sammen, og innimellom låtene kommenterte og utleverte hun noen av dem, tett fulgt av en karateristisk latter. Kitch-dronningen er heller ikke redd for å le av seg selv, og spøkte med både plastpupper og parykk. Dolly gav seg ikke, selv om det forhutlede publikummet ikke var det enkleste å få varmen i, greide hun det til slutt.