KRISTIANSAND: Den norske artisten Annie, egentlig Anne Lilia Berge Strand, har signert en platekontrakt med Island Records, et underbruk av Universal Records — verdens største plateselskap.

— Avtalen er nettopp signert, sier Karen Lynch i selskapets A& amp;R-avdeling til Dagbladet.no.

Kommer med nytt album Også Annies manager Kathrine Synnes bekrefter overfor Dagbladet at kontrakten ble undertegnet i går.

— Jeg har ikke lyst til å gå inn på detaljer i kontrakten, men det er en god avtale og vi er veldig fornøyde, sier hun til Dagbladet.no.

Et nytt album er ventet mot slutten av 2007, og med seg på laget får Annie blant annet Brian Higgins som utøvende produsent.

Han har blant annet jobbet med band som Girls Aloud og Sugababes tidligere. Han er også en del av produksjonsteamet Xenomania, som har laget flere låter til søstrene Kylie og Danii Minogue.

Forandrer seg ikke Men nytt plateselsap og produsent til tross, Synnes garanterer at det fortsatt skal låte som Annie ved neste korsvei.

— Det blir veldig mye Annie, lover Synnes til Dagbladet.no.

— Valget av Island handler om at vi skal være del av et større team, der det er mange folk som jobber for Annie, og ikke bare en enkelt A&R. Alle der borte er veldig, veldig entusiastiske, forteller Synnes.

Også andre norske artister har tidligere vært i stallen til Island, som ble stiftet av legendariske Chris Blackwell i 1959. Norske Span - som nå er oppløst - undertegnet kontrakt med Island Records i mai 2002.