KRISTIANSAND : Hvem er Merry November? Gjenoppstått Risør-band med ekteparet Andreas og Charlotte Ronja Knudsen som låtskrivere og vokalister. Bandet har hatt en lengre pause, men er nå tilbake med ny plate som slippes på nyåret.

-Vi spiller varme, melankolske låter. Litt Nick Cave— og Choen-inspirert, sier vokalist Andreas Knudsen til fvn.no.

Alt er egenkomponert, og blir fremført av bandet som teller syv medlemmer. Bandet har etter "gjenoppstandelsen" holdt flere konserter, der tilbakemeldingene har vært svært gode.

— Jeg tror det skyldes at vi har blitt et mye bedre sammensatt band, samtidig som vi rett og slett har laget bedre låter, sier Knudsen.

Silence Break Your Heart, med Merry november

-Det er fortsatt mange ganske dype tekster, men innpakningen er varm. Vi vil formidle historier på en troverdig og god måte. Vi ønsker å være helt fri for trender. Vi tenker ikke på at musikken skal passe inn i tida vi lever i, sier Merry november-vokalisten.

Den nye plata "As we look for silence", som blir å finne i butikkene fra midten av januar, beskrives av Knudsen som mer sammensatt enn tidligere utgivelser. — Denne gangen har vi forsøkt å få en rød tråd gjennom hele skiva. Vi har utviklet oss på en god måte, og på sett og vis funnet oss selv, sier artisten. Han håper mange vil ta turen til Charlies Bar torsdag.

— Hvis kristiansanderne vil oppleve ekte låter, formidlet på en god måte med gode musikere, bør de komme og høre oss. -Jeg føler at vi har noe å bevise.

Her er ukas konsertoversikt:

22.00 The Gas 'N Go, Charlies bar

Bandet består av Rune Tengs på guitar og Roy Tellef Froholdt fra Flying Crap på bass, Tom Møller på guitar og Fritz Moe på trommer. Lista-jenta Ellen Merete Drønen er vokalist og frontfigur. The Gas’N Go spiller punkish tidlig 80-talls engelsk hardcore, og noe american westcoast hardcore anno 1981. Besøk bandets myspace-side .

20.00 Stemmebruget, Kick Scene

Sangkoret Stemmebruget inviterer til en Ray Charles inspirert julekonsert – med over 50 aktører på scenen samtidig

Hjemmeside

22.00 Merry November, Charlies Bar

Bandets hjemmeside

22.00 Grande, Charlies bar

Kjetil Grande med band kjører rockepakken helt ut på Charlies som en motvekt til alle julekonsertene

Grande på Myspace 22.00 Kite//Bulk, På hjørnet

22.00 Bluesbrothers , Jonas B

Tor Einar "Daumann" Jacobsen og Daryl McDade er bluesbrothers. Daryl har spilt med bl.a. Muddy Waters, Robert Cray og Eddy Cambell.Daumann har spilt med Sven Zetterberg, Knut Reiersrud, Reidar Larsen

13:00 Askil Holm, Kaffe & Pasta

Askil Holm fra «De nye gitarkameratene» holder minikonsert på butikken i Skippergata og det blir servert gløgg og pepperkaker.

16:00 I Ate My Pony, Charlies bar

I Ate My Pony er et nytt, friskt band fra Kristiansand/Mandal som blander punk, indie og psykedelisk lyd med en masse støy. Tekstene er surrealistiske med humor, dyp alvor og psykedeliske drømmer, inspirert av bl.a. Velvet Underground

Hør musikken på Myspace

22:00 Dark Ernie & Rulefinn + Danioh,

Charlies bar Søndagssnurrerne tar helt av i juletiden, og kjører fire søndager på rad der Dark Ernie og Rulefinn får besøk av gjeste-DJs. Mangler vi konserter i oversikten? Tips oss på nett@fvn.no

Kilder: Fvn.no / bylarm / spillball.com/ krslive.no / samsen.com /