KRISTIANSAND: Caroline J. Roka er kommet fra Oslo til Galleri Smia i Kristiansand med 375 fotografier av seg selv i formatet 10x15 cm. De er tatt i løpet av ett år.

— Det skulle egentlig bare ha vært 365, men så plusset jeg på ti dager ekstra for å avslutte med at jeg fødte barn, sier hun til Fædrelandsvennen.

Roka er utdannet ved Fachhochschule für Photodesign i Tyskland. I 2000 startet hun sitt eget fotostudio i Oslo, og hun har tidligere hatt flere separatutstillinger. Utstillingen på Smia heter «Meg Meg Meg», og bildene er tatt i 2002. Hun begynte sitt prosjekt på 30 års dagen. Sammen med portrettene har hun også fotografert ting som har betydd noe for henne akkurat den dagen, så som et godt måltid, oppdagelse av en fin butikk og slikt. Det er første gang hun stiller ut bildene.

— Hvorfor tok det så lang tid?

— Det er lettere å gjøre det i Kristiansand enn i Oslo. Dette er jo veldig personlig, og her kjenner jeg jo ikke så mange.

— Hvordan var det å arbeide med et slikt prosjekt?

— Noen ganger ble jeg veldig lei. Kjæresten min ble lei, det gikk ut over alle. Jeg måtte jo fotografere selv når jeg kranglet med kjæresten eller med pappa, eller når jeg var syk med influensa. Jeg fikk panikk da jeg skulle føde, men husket å ta bilde likevel.

— Hva har du selv erfart etter det året?

— Jeg er blitt modigere, Og det er gøy å se hvor forskjellig man kan se ut, man er flere personer i samme person.

— Hvilket inntrykk vil folk ha av deg etter utstillingen?

— Tja, selvopptatt, kanskje?