Vi kjenner henne best som skuespiller og sexsymbol, men 20. mai skal Scarlett Johansson (23) bevise verden at hun kan mer enn å opptre på lerretet. Da slippes hennes debutalbum «Anywhere I lay my head» ut på markedet. Albumet inneholder ti Tom Waits-coverlåter og en originalinnspilling.

Gratis lytting «Anywhere I Lay My Head» er produsert av TV On The Radio-produsent David Sitek, og Yeah Yeah Yeahs-gitarist Nick Zimmer har også bidratt. Og allerede før plateslippet, har Scarlett valgt å legge ut platen sin gratis på sine hjemmesider. For å lytte, er du nødt til å benytte deg av det lovlige fildelingsprogrammet Imeem, og du må også registrere deg som bruker.

Hør fra Scarletts debutalbum og se musikkvideoen «Falling down» her:

Plateprosjektet startet i det små.

— Historien bak dette prosjektet er at jeg spilte inn en versjon av Gershwins standardlåt «Summertime», og ble spurt i etterkant om jeg var interessert i å lage et helt album, sier Johansson i en pressemelding, melder VG.nett.

— Jeg var lenge usikker på hva jeg ville gjøre, men var helt sikker på at jeg ville ha med Tom Waits og Bette Midlers' duett «I never talk to strangers». Etter hvert kom jeg på ideen om å gjøre kun Waits-covere, sier platedebutanten.

Men stjernen nekter for at hun prøver å etterligne Waits.

— Jeg bare elsker musikken han lager, sier Johansson.

Scarlett har også signalisert at hun ønsker å gjøre et helt eget album, og det skal visstnok ikke ligge veldig langt frem i tid.

Møttes på fest På platen finnes det også duetter mellom Johansson og selveste David Bowie. Ifølge Billboard møtte Bowie Johansson på en fest, hvor hun spurte om han kunne tenke seg å bidra på hennes første musikkprosjekt. Følgene ble at de synger sangene «Falling Down» og «Fannin Street» sammen på debutplaten.

— Sangene er fantastiske og Scarlett leverer en mystisk og kul opptreden på hele albumet. Hun skaper en stemning som minner om Margery Latimer og Jeanette Winterson, har Bowie tidligere sagt om albumet.

Mest ettertraket Scarlett ble internasjonalt kjent etter sin rolle i filmen «Hestehviskeren» fra 1998. Hun ble en av Hollywoods mest ettertraktede unge skuespillerinner etter sine kritikerroste opptredener i «Ghost World», «Lost in Translation» og «Pike med perleøredobb». De to siste førte til nominasjoner til Golden Globe-utdelingen i 2003. Disse sangene finner du på debutalbumet:

1. «Fawn» (fra Tom Waits' album «Alice»)

2. «Town with no cheer» (fra Tom Waits' album «Swordfishtrombones»)

3. «Falling down» (fra Tom Waits' album «Big time»)

4. «Anywhere I lay my head» (fra Tom Waits' album «Rain dogs»)

5. «Fannin street» (fra Waits' album «Orphans: brawlers, bawlers & bastards»)

6. «Song for Jo» (orginalinnspilling skrevet av Johannson og Sitek)

7. «Green grass» (fra Waits' album «Real gone»)

8. «I wish I was in New Orleans» (fra Waits' album «Small change»)

9. «I don't want to grow up» (fra Waits' album «Bone machine»)

10. «No one knows I'm gone» (fra Waits' album «Alice»)

11. «Who are you?» (fra Waits' album «Bone machine»)