LILLESAND: — Innspillingen har gått over all forventning. Vi har stor tro på dette. Bildeserien er ferdig redigert. Nå gjenstår arbeidet med lydsiden, forteller produsent Tore Bergstrøm.

Han var i Lillesand i sommer sammen med NRK-teamet og måtte slåss med værgudene. Men resultatet er altså blitt bra, og vi kan glede oss til å se resultatet oppunder jul. Dato er ennå ikke endelig bestemt.

Filmen, som skal gå over tre timelange episoder, handler om Ibsen fra han var sju år til han var 19-20 år gammel. Manus er laget av dramatikeren Silje Senje, og i rollene finner vi blant annet Wenche Foss, Kjersti Holmen og Sven Nordin.

Anders Baasmo Christiansen spiller rollen som unge Henrik som vokste opp i en av Skiens rikeste kjøpmannsfamilier. Familien kastes ut i økonomisk ruin, og Henrik må slutte skolen som 15-åring og jobbe som apotekerlærling i lille Grimstad i stedet for å studere i Christiania. Etter seks år i småbyen setter han kursen mot hovedstaden og det nye livet. I filmen skal Lillesand, med områdene rundt rådhuset, tollboden og museet, illudere Grimstad midt på 1800-tallet.