Skriv hvilket av forslagene du liker best nederst i artikkelen!

FLEKKEFJORD: — Det blir utvilsomt noen heftige diskusjoner internt i juryen når vi nå skal sette oss ned og se nærmere på de fire forslagene. Vi skal ikke bare ta hensyn til den utvendige utformingen, men også se på hvor funksjonelt de ulike løsningene vil bli innvendig, sier sivilarkitekt og jurymedlem Ivar Ole Iversen.

Arkitektgruppene foreslår å benytte alt fra betong til hvit trepanel på ytterveggene. Det er ellers mange store glassflater og et sterkt ønske om å benytte deler av den store parkeringsplassen på nabotomten ute på Tollbodbrygga til parkanlegg eller utendørs festplass.

GLASS OG BETONG: Dette forslaget har innarbeidet et utendørs amfi og scene på taket.

Deltakerne

I utgangspunktet var det 20 arkitektfirma som ønsket å tegne det nye kultursenteret. De fire som ble prekvalifisert eller på forhånd utvalgt til å delta i konkurransen er; Kristiansen & Selmer-Olsen AS i samarbeid med SMS Arkitekter og ALA Architects Ltd, Helen & Hard AS i samarbeid med Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS, Keith Williams Architects Ltd og Stein Halvorsen AS.

For at juryen ikke skal stå helt fritt får de ikke vite hvem av de fire arkitektgrupperingene som har tegnet hva.

— Jeg mener alle fire utkastene representerer god og moderne arkitektur. For meg er det viktig at et kultursenter vil fremstå som et signalbygg som vil gli godt inn i fremtiden, sier jurymedlem og kunstner Christian Sunde.

UTENDØRS SCENE: Arkitekten bak dette forslaget vil åpne ytterveggen ut mot Tollbodplassen, og benytte dagens parkeringsplass som utendørs publikumsområdet for konserter og lignende.

Økonomi Bystyret har tidligere sagt ja til å bygge kultursenteret til 100 millioner kroner, men har ennå ikke funnet penger. Rådmann Svein Hermansen har likevel klokkertro på at kultursenteret vil stå ferdig i 2010, men understreker at politikerne da må vise evne og vilje til å prioritere.

— I tillegg til at kommunen må øremerke avkastning eller salg av eierandeler i Agder Energi til kultursenteret, er det også helt nødvendig med privat, statlig og fylkeskommunal deltakelse, sier Svein Hermansen.

Ordførerkandidat Svein Hobbesland (Ap) nektet i går å si når han tror det kan være realistisk å få bygd kultursenteret, men gjorde det klart at rådmannen nok er litt for optimistisk når det gjelder tidsperspektivet.

HVITMALT: Her har arkitektfirmaet plassert storsalen opp i andre etasje.