Det har vært stille en stund nå. For lenge, vil nok mange mene. For etter kino-suksessen med «Wallace & Gromit: Curse of the Were-Rabbit» i 2005 så har det vært stille rundt de to erke-britiske ostespiserne.

Lei av ignorante amerikanere

Men det akter Aardman Animations og Nick Park å forandre på. For TV-filmen «Trouble at´ Mill» er nå under produksjon for BBC One og Nick Park lover at de vil skynde seg.

— Jeg føler ikke for å lage flere filmer for drabantby-ungdom i USA, sier Park til BBC. - Og jeg hater å bli fortalt at jeg ikke kan ta med den og den vitsen fordi amerikanerne ikke ville forstå den. Denne gangen lager jeg Wallace & Gromit for meg selv og menneskene som elsker dem.

Nick Park var opptatt i en fem års periode med å lage filmene «Chicken Run» og «Curse of the Were-Rabbit» med amerikanske dollar i budsjettet.

Har BBC i ryggen

— Vi kommer til å holde på i syv-åtte måneder. Det er den kjappeste filmproduksjonen vi noen gang har hatt, sier Park som for anledningen nok en gang samarbeider med manusforfatter Bob Baker.

I «Trouble at´ Mill» vil samboerparet nok en gang være trygt forankret på britisk jord og med nesa i britiske tradisjoner. Denne gangen som brødbakere.

Et klassisk mordmysterium

— Historien i denne filmen tar Wallace og Gromit i en ny retning - både emosjonelt og teknisk.

Park beskriver «Trouble at´ Mill» som et klassisk britisk mordmysterium der Wallace og Gromit har åpnet sitt eget bakeri i en gammel mølle.