KRISTIANSAND: Han er den første politiske lederen i Kristiansand med innvandrerbakgrunn. Og ikke nok med det: Mye tyder også på at han er den første innvandreren i Norge som er valgt som leder for et politisk utvalg.

— Hvis det stemmer, er dette historisk for Norge og det norske samfunnet. Det er et bra signal for alle minoriteter i Norge, sier Abdullahi Alason.

På medlemsmøte til Kristiansand Arbeiderparti i går kveld ble han enstemmig valgt som leder i kulturstyret. Arbeiderpartiet har i forhandlinger etter valget sikret seg lederen av kulturstyret, og de kan derfor selv bestemme hvem som vil ha dette vervet.

Muslim

Abdullahi Alason kom til Norge fra Somalia i 1987. Han har bodd i Kristiansand i 17 år. Han er muslim og tror det er positivt.

— Jeg har fått med meg mange forskjellige kulturinntrykk. Selv er jeg muslim, kona er katolikk, mens vi bor i Norge. Hvis man er flink til å ta det positive fra alt, kan det bli noe unikt, sier han.

Alason sier han vil bruke tiden fremover på å bli kjent med mer av kulturlivet i byen.

— Jeg brenner for alt innen kultur. Jeg kan ikke si at det er noe jeg brenner mer for enn andre ting, sier Alason.

Partifelle Mette Gundersen sier til Fædrelandsvennen at Alason ble valgt fordi det var på tide med en person med internasjonal bakgrunn i politikken. Dessuten har han engasjert seg sterkt i frivillig arbeid i byen.

— Jeg har deltatt på veldig mye. Jeg har hørt på kirkespill, gospel, folkemusikk fra Setesdal og folkemusikk fra Kurdistan.

— Og så er jeg veldig opptatt av at Start skal bli værende i Tippeligaen.

Lite konkret

Abdullahi Alason vil ikke komme med noen konkrete løfter om saker eller prosjekt han vil jobbe for. I stedet leser han fra Arbeiderpartiets program og ramser opp økt støtte til organiserte tilbud til unge, bedre bibliotektilbud og satsing på opplevelsestilbud i Kristiansand.

Alason sier han brenner for å gå i gang:

— Jeg har fått en unik mulighet. Det er utrolig viktig at vi med minoritetsbakgrunn tar et ansvar for bli en del av det norske samfunnet.