I helgen samlet alle de norske festivalene som er medlemmer av Norsk Rockforbund seg til seminar og kåring i Steinkjer. Hovefestivalen og Granittfestivalen havnet på delt førsteplass som beste nykommere på festivalfronten.

Kometstart

Hove ble arrangert for første gang sommeren 2007 og ruttet med headlinere som Killers, Queens of the Stone Age, My Chemical Romance, Slayer og Arcade Fire. Festivalen, som arrangeres på Tromøy utenfor Arendal i Aust-Agder, solgte over 50.000 billetter i sommer, noe som var mer enn det festivalledelsen hadde håpet på første året.

Rusfritt alternativ

Granittfestivalen i Oslo er en rusfri festival med fri aldersgrense som arrangeres i Groruddalen. Festivalen ble arrangert første gang i 2005 og hadde i år band som Turboneger, Big Bang, Minor Majority og CC Cowboys på menyen.

Storås Årets festival

I tillegg til prisen for «Årets nykommer » blant festivalene, vant også Storåsfestivalen i Trøndelag hovedprisen som «Årets festival ». Storåsfestivalen legger vekt på å skape den totale festivalopplevelsen både gjennom musikk, camping, naturopplevelser, lokal mat og kunstopplevelser.

Andre priser som ble delt ut under Norsk Rockforbunds festivalseminar i Steinkjer:

  • «Årets ærespris »: Vikafestivalen i Mo i Rana

  • «Årets plakat »: Pstereo i Trondheim

Kategorien «nykommer » var ny av året på festivalseminaret. I alt deltok 70 deltakere fra 24 forskjellige festivaler, og på menyen stod foredrag, workshops, konserter og debatter.