GRIMSTAD: — Skral har gått fantastisk bra. Vi har funnet vår plass i festivalmarkedet, sier en fornøyd og utslitt bookingansvarlig Stian Tobiassen.

Han er en av tre grunnleggere av Skral Festival, og etter flere søvnløse døgn er Skral over for i år. I motsetning til flere andre festivaler er det så langt ingen røde tall i sikte:

  • Vi nådde målsettingen vår med rundt 9.000 besøkende over tre dager, og jeg føler at vi har kommet oss opp på det nivået Skral skal være, sier Tobiassen.

Lillebro i festivalkrigen

Publikumsrekorden reflekterer kanskje årets innertiere. Bookingen av Brett Anderson, The Game og Sean Paul ble i VG karakterisert som større internasjonale navn enn det meste av Hove og Quarts program. Tobiassen er beskjeden:

— Vi kjemper ikke på de samme premissene. Vi er bare lillebroren, mens storesøsknene krangler, smiler Tobiassen, som opplevde at stjernene koste seg i Grimstad:

— De synes det var morsomt å komme til et lite sted. Det første Sean Paul sa var «what a small stage». Før konserten var vi bekymret for om han ville gå på scenen. Til slutt var vi mer bekymret for at han ikke ville gå av, ler han.

Skal rocke neste år

Sean Paul underholdt nemlig Skrals publikum i to timer, sammenlignet med The Games lille 40-minutters visitt.

— The Game sang siste låten fra en trådløs mikrofon i bilen, og var nok på hotellet før konserten var ferdig, forteller Tobiassen.

Før festivalområdet er ryddet tenker han allerede frem mot neste års Skral:

  • Det ble jo litt «Skralt» i år, kan innrømme det. Blant annet med et ødelagt telefonnett. Vi er nå så store som vi vil være, men det er mye annet å vokse på, som kommunikasjon, ansvarsfordeling og logistikk, sier han, og gir til slutt en smakebit på bookingplanene:

— Jeg har allerede sett meg ut noen artister, så forhåpentligvis blir det rock som headlinere til neste år, sier Tobiassen.

Les alt om helgens festivaler i Fædrelandsvennen mandag.