ARENDAL: Tengs ble holdt tilbake av politiet i flere timer da han ankom festivalen lørdag ettermiddag. En drøy time før konserten, som starter klokken 18, kom punkeren imidlertid stormende bak scenen.

— Politiet måtte gå gjennom alle våpnene våre. Det var full gjennomgang og nesten stripping, sier Tengs til fvn.no.

I 1995 avfyrte Tengs åtte skarpe skudd med hagle under Kristiansand-bandets konsert på Quartfestivalen. Skuddene gikk gjennom telttaket, og vokalisten ble øyeblikkelig lagt i jern. Før konserten på Hovefestivalen lørdag ville politiet være på den sikre siden.

Haglen med

— Alle våpnene ble klarert. Politiet var veldig i tvil, men siden det var oss, lot de det gå, hevder Tengs, som lover et fyrverkeri av en konsert.

— Publikum skal få seg en sjokkopplevelse. Det blir flat pedal. Publikum og Toffen skal få det de har betalt for, sier han.

Bandet er tidligere kjent for å bruke selvlagde pyroeffekter. Tengs vil ikke røpe hvor mange våpen som ble sjekket av politiet, men sier at haglen er med.

— Blir det problemer med politiet etter konserten?

— Du skal ikke se bort fra det. Man vet jo aldri, sier vokalisten kryptisk, før han gjør seg klar til konserten.

— Nå må jeg roe meg ned med en øl, sier han.

Hus og gjeld

Gitarist Kjell Sørgaard tror derimot ikke på en reprise av Quart.

— Forskjellen på nå og da, er at vi ikke er 19 år, men i 30-årene, og har hus, kone, gjeld og barn. Vi kommer til å bruke våpen, men de er ikke farligere enn de våpnene Kaptein Sabeltann bruker i Dyreparken, sier han.

I disse dager er Flying Crap aktuelle med den ni spor lange skiven «Craphead». To av låtene stammer fra en splitsingle som kristiansanderne opprinnelig ga ut med Turboneger.

— Du skal ikke se bort fra at vi kommer med nytt materiale snart, sier Tengs.