SØGNE: — En ære å spille med Gaute. Dette er veldig gøy, sier fiolinist Anne Stølen (16) i Agder Ungdomssymfoniorkester (AUSO).

Hun var ikke den eneste av orkestermedlemmene som skjele på solisten da de spilte på Søgne gamle prestegård i går kveld. Mannen som holdt mikrofonen var nemlig Gaute Ormåsen (22) som kom på andreplass i Idol 2003. — Han er veldig kjekk og synger fint, sier May Helene Dalene (12) som sitter på andre rad. Hun har filmet hele konserten med mobiltelefonen og har selvfølgelig Gautes cd «G for Gaute» hjemme. Albumet har for øvrig solgt i 16.000 eksemplarer.

— Konserten var dødsbra, sier fanen som ville prøve å sikre seg en autograf etterpå. Hun var en av omtrent 200 tilskuere til konserten. Både mødre og unge jenter var ivrige med mobilkameraene da Idol-stjernen inntok scenen.

Gaute Ormåsen fikk stor applaus da han fremførte «You raise me up» sammen med AUSO og Haugaland Ungdomssymfoniorkester. I tillegg spilte de «He ain't heavy, he's my brother» og «My way».

  • Jeg hørte Westlife fremføre «You raise me up» på Nobels fredspris konserten, og da fikk jeg ideen til at Gaute skulle spille for oss, sier styreleder i AUSO, Øivind Helmersen.

— Fornøyd?

  • Ja, dette var veldig bra.

Konserten begynte med at lokale musikere spilte sammen med Gaute Ormåsen, og da var det Idol-finalistens egne sanger som stod på repertoaret. Da regnet kom måtte hele konserten flyttes innendørs, der de to symfoniorkestrene fortsatte sammen. Til slutt sang altså Gaute sammen med orkestrene.

— Kjempemorsomt å være her, og både bandet og orkestrene er veldig flinke. Det er tre pompøse sanger vi fremfører, sier hovedpersonen selv om opptredenen mens han står og skriver autografer på forhånd.

— Jeg er alltid glad for å komme til Sørlandet, men var litt skuffa over været denne gangen, sier han.

hilde.moi@fvn.no