KRISTIANSAND: Festivalen har ifølge NRK søkt om dispensasjon fra streiken, men søknaden ble avslått av Energibedriftenes landsforening.

Mer enn 350 El— og IT-organiserte i Agder Energi er tatt ut i streik. Pressetalskvinne i Quart, Trine Sollie, frykter at streiken skal ramme festivalen om ikke det blir enighet før det braker løs på Odderøya tirsdag 4. juli.

— Vi er villige til å begå ulovligheter for å skaffe nødvendig strøm. Det betyr at vi er nødt til gjøre noe vi i utgangspunktet ikke har lyst til å gjøre, nemlig å begå streikebryteri, sier hun til NRK Sørlandet.

Quartfestivalen vil skaffe seg strøm på egen hånd ved å kople seg på de trafo-stasjoner og strømskap som trengs for å avvikle festivalen. Disse strømskapene eies av Agder Energi.

— Dette er streikebryteri og det er brudd på forskriftene. Dette er jo Agder Energis stasjoner og eiendom, sier Johan Ekeland i streikekomiteen.

Visekonsernsjef i Agder Energi, Erik Boysen, sier de jobber med alternative muligheter for Quartfestivalen innenfor rammen av det som er spillereglene ved en streik.

— Man kan naturligvis ikke ta seg til rette i Agder Energis anlegg, sier Boysen.