Halvannen time før premieren på «Alt for Rognan», fikk Fire store underholdning en stemningsrapport fra Chat Noir. Håvard Jansen, en av brødrene som fikk ansvaret for revyen garanterer «digre» sommerfugler i magen.

Rift om plassene

— Telefonen på billettkontoret har ikke stått stille i hele dag. Det har tatt helt av, gliser Håvard og skryter av et billettsalg på en million kroner siden i går.

Revyen «Alt for Rognan» skal spilles på Chat Noir i en måned og med sju forestillinger i uken, kunne det fort ha spøkt for tomme publikumssaler. Men takket være guttenes iherdige innsats og en god markedsføring fra TV2, ser det nå ut til at nordmenn strømmer på for å se Rognan-mennene «live».

— Det kan faktisk bli rift om setene, hvor utrolig det enn høres ut, mener sykepleieren/artisten Håvard.

I hele høst har seere fulgt TV2s satsing «Alt for Rognan» der ti menn skal sette opp et show som skal ha premiere på den ærverdige revy-scenen Chat Noir.

Danser bra

«Alt for Rognan» er blitt et «feel-good» program for TV2 der dramatiske krangler og kjefting er fraværende. Håvard mener dette også kan skyldes seriens suksess.

— Vi er forskjellig, men utfyller hverandre godt. Vi trives bra i lag og dette tror jeg kommer fram på tv.

I tv-serien har vi sett guttene fra Rognan til tider navigere seg fram på scenen uten større hell, men Håvard forsikrer om at Chat Noir- publikummet vil bli overrasket.

— Programmet har ikke vist den gode progresjonen vi har hatt og nå kan vi til og med danse høvelig bra, fleiper han og lover at det er ikke lengre er bare «knoting».

Engasjement

På premieren i kveld ventes det en god miks av nordlendinger, kjendiser, tilreisende og Oslo-folk.

— «Alt for Rognan» fenger veldig mange og ikke bare en «klikk», sier Håvard.

Målet med tv-serien og forestillingene er å skape mer liv i den lille bygda Rognan i Nordland. Men har de klart dette?

— Det har skjedd endringer allerede: Vi merker et stort engasjement i gatene. Vi har blant annet fått tegnet et nytt kulturhus, så optimismen råder, forsikrer 31-åringen.

Vil lage mer revy

Håvard bodde i Bodø før han ble med i «Alt for Rognan» og syntes det var godt å komme tilbake til hjembygda. Nå pendler kompaniet mellom kjendisliv i Oslo og hverdagsliv på Rognan.

— Hva skjer når forestillingene er over i desember?

— Vi krysser fingrene for at vi får spille på Chat Noir etter jul også, håper Håvard.

— Hvis ikke, drar vi tilbake til Rognan og lager en ny forestilling, loves det bak scenen på Chat Noir.

Fire store underholdning