KRISTIANSAND: — Vi vil gi lokale band på Sørlandet en unik mulighet til å vise seg frem og vise hva de er gode for. Vi skal sette Agder på kartet! sier daglig leder på Østsia og Luftslottet, Vibeke Holm.

Det kjente konseptet ”Battle of the Bands” gjøres om til en ”hard kamp” om Agder.

Sammen på laget har de fått Quart Festivalen. Vinnerne av kampen får en betalt spillejobb på Quart 2007. — Klart vi vil støtte opp om de lokale helårsarrangørene og de lokale bandene. Det er veldig mye bra som skjer i Agderfylkene for tiden, sier Quartfestivalens musikksjef, Jørgen Skauge om samarbeidsprosjektet.

De har også fått med seg en annen av Sørlandets gode og kjente festivaler, nemlig Skral Festival i Grimstad. 2. plassen i kampen vinner spillejobb på Skral 2007. I fjor kunne Skral skilte med artister som Turboneger, Lisa Ekdahl, Briskeby og Maria Mena.

— En av Skral Festival sine målsetninger er å stimulere til økt vekst i det lokale og regionale musikkmiljøet. Vi mener at en "battle" som denne, kan bidra til å gi musikkmiljøet i hele Agder et løft, sier Kenneth Karlsen på vegne av Skrals festivalstyre.

Det vil bli arrangert 2 semifinaler - én på Østsia og én på Luftslottet, før finalen går av stabelen på Østsia i mars 2007. 2 band går videre fra hver semifinale. Et dommerpanel sammen med publikum vil være de som avgjør Kampen Om Agder.

Påmeldingsinfo:

— Kun band fra Agder-fylkene kan melde seg på.

— Demo og presentasjon av bandet sendes til Østsia og Luftslottet, Gimlemoen 32, 4686 Kristiansand eller via studenthusenes nettsider.

— Påmeldingsfrist er 15. januar 2007. — 1 februar legges det frem hvem som får spille på de 2 semifinalene.

4-5 band spiller på hver semifinale, hvorav 2 går videre hver gang.