Melbourne (NTB): Hun omtaler som alltid sine beundrere som «possums» – «pungrotter» – og legger ut om stort og smått i skjærende falsett. Håret er like blått og brillene like overdådige som alltid, forteller halvt svimeslåtte teatergåere i Melbourne.

Dame Edna er i virkeligheten den australske komikeren Barry Humphries i kvinneklær. Han skapte henne egentlig som en birolle i en spillefilm i 1972, men skikkelsen vokste etter hvert til å bli en internasjonal superstjerne.

Dame Edna – «Dame» er en tittel som tilsvarer riddertittelen «Sir» – tilbringer angivelig sin tid med å jetsette fra den ene hovedstaden til den andre. Hun besøker hyppig verdens fremste politiske ledere, og skal være personlig venninne av britiske dronning Elizabeth.

I dagliglivet sliter hun med familieproblemer, hennes datter Valmai er til rehabilitering for en sykelig trang til nasking, og hun mistenker sine to sønner for å være skaphomser. I ledige stunder skjøtter Dame Edna sitt verv som leder for stiftelsen Prostataens Venner.