— Nei, det tror jeg ikke, svarer Daniel Sørensen nølende på spørsmål om klærne han har laget under «Designerspirene» vil bli solgt.

Spesielt Daniels bryllupskjoledesign og en knallblå topp har vært populære blant henvendelsene som har kommet inn. Men du får nok ikke sett disse antrekkene på gata med det første.

Lite tid (som vanlig)

Noen plagg har allerede blitt gitt til veldedige formål, mens andre blir kanskje værende hos TV3. Et skal gå til Vendela Kirsebom, mens resten er Norges nye designer usikker på.

Men nå er det kolleksjonen som han skal vise på Oslo fashion week som står i fokus.

Allerede i midten av august skal Daniel virkelig få vist seg fram for Norges moteindustri, og det innrømmes at han er litt bekymret for tiden han har rådighet.

— Det er blir spennende å se om jeg får brukt sommeren godt nok.

Vil ha salt på bordet

Så langt har Daniel kun begynt å skisse litt.

— Det er så mye oppmerksomhet og presse rundt «Designerspirene» at man blir jo litt forstyrra.

— Da er det vanskelig å tenke kreativt, forklarer Daniel som ser fram til moteuka i Oslo.

— Det ligger vel litt i kortene at publikum er nysgjerrig om jeg klarer å lage noe som er interessant og kommersielt.

- Så du satser på den kommersielle linja?

— Ja, jeg er ganske utmagra allerede, så jeg må litt salt på bordet, spøker Daniel på sedvanlig vis, mens han hurtig presiserer at kolleksjonen ikke vil bli like kommers som «Hennes og Mauritz».

Kjipt med terningkast

Det er over en måned siden Daniel ble kåret til vinner av «Designerspirene» etter å ha vist fram sin finalekolleksjon med stramme linjer og lite bruk av farger.

Stort sett alle plaggene var i marineblått og perlehvitt, bortsett fra et antrekk i gull.

— Jeg prøvde bevisst å styre unna sort denne gangen, men jeg kommer nok til å jobbe med sortfargen igjen veldig snart, røper han.

Som designer må man bli vant til å høre kritikk, men dette er ikke noe problem for Daniel som mener han er såpass godt plantet på jorden at han tåler å bli bedømt.

— Men det blir «kjipern» hvis norske motejournalister begynner å kaste terning, vedkjenner han.