KRISTIANSAND: Snekkere fra entreprenørfirmaet Kruse Smith AS har den siste tiden jobbet iherdig for å få ferdig scenegulvet til den nye scenen innerst i Ravnedalen. Denne uken kom de siste plankene på plass.

Scenegulvet er 11 ganger 14 meter, noe som tilfredsstiller kravene til Kristiansand Symfoniorkester. Gulvet er første byggetrinn, og søndag kan det tas i bruk for første gang.

Betydningsfull

— Scenen skal harmonere med resten av parken. Jeg syns scenegulvet ser veldig bra ut, og tror scenen blir et flott bygg når den står ferdig, sier Tore Diesen, prosjektansvarlig for ny scene i Ravnedalen og teknisk rådgiver i Parkvesenet.

Han mener en ny scene er av stor betydning for Ravnedalen Kulturpark.

— Det er viktig å få en scene som kan brukes av rockemiljøet, symfoniorkesteret, korps, sangkor og andre interesserte. Jeg håper den nye scenen vil trekke mange folk og bringe nytt liv til Ravnedalen. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Diesen.

Tidligere var det bare mosegrodde heller, der den nye scenen nå blir bygget. Den nye scenen vender rett mot fontenen og parken.

Adkomstvei

Arbeidet med å bygge den nye scenen begynte for halvannen måned siden. Først ble det bygget en ny adkomstvei fra Grimsmyra, for å frakte materialer til scenen. Når scenen tas i bruk, kan biler med artister og konsertutstyr kjøre helt inn til nybygget og trille utstyret rett på scenen.

Kun scenegulvet er foreløpig finansiert, men det skal etter planen bygges vegger og skråtak, slik at lyden «kastes» ut i parken. En bue skal bære scenetaket. Fronten av scenen skal steinsettes.

Bak scenen kommer et garderobebygg med toaletter, strøm, og plass til oppbevaring av utstyr.

Finansiering

Det er Christianssands Byselskab som finansierer den nye scenen.

— Hvis Christianssands Byselskab klarer å skaffe de nødvendige midlene, skal nok Parkvesenet klare å komme godt i gang med garderobebygget (byggetrinn to) i løpet av høsten, sier prosjektleder Diesen.

Arbeidet som er utført med scenegulvet, samt utsprengning og tilrettelegging for garderobebygget bak scenen, er beregnet å koste 960.000 kroner (eksklusive moms), ifølge Diesen.

Christianssands Byselskab ble stiftet i 1830, og var byens parkvesen fram til 1938. — Vi føler visse forpliktelser for Ravnedalen. Da vi feiret 175 år i 2005, besluttet styret å arbeide for en overbygget, permanent scene. Med ny scene slipper man kostnader med å sette opp gulv hver gang. Lastebiler trenger ikke kjøre gjennom parken, og kan laste ting rett opp på scenen, sier Torbjørn Evebye, formann i Christianssands Byselskab.