LOS ANGELES: Stone sier til bransjebladet Variety at filmselskapet Paramount valgte å vente med å kunngjøre filmplanene for å unngå at hans nye film «World Trade Center» skulle bli sugd opp i kontroversen rundt memoarboka – der det blir hevdet at det amerikanske militæret forkludret muligheten til å pågripe bin Laden.

Vil engasjere

«World Trade Center» unngår i all hovedsak politiske overtoner ved å konsentrere handlingen rundt heltedåden til to politimenn – spilt av Nicolas Cage og Michael Pena – som blir fanget i ruinene i tvillingtårnene.

Stone har sagt om produksjonen at det er den minst politiske filmen han har laget. Og han hevder at målet hans med «Jawbreaker» likeledes er å «skape et drama som engasjerer og ikke polemiserer».

Men det er lite trolig at denne filmen vil unngå å bli diskutert og satt i sammenheng med Bush-administrasjonens kamp mot terror, særlig hvis den får premiere i 2008 før det neste presidentvalget i USA.

Kritikk «Jawbreaker» er skrevet av CIA-agenten Gary Bernstein som ledet den paramilitære gruppen med samme navn som hjalp til med å styrte Taliban-regimet i Afghanistan.

Det kommer trolig ikke til å gjøre saken lettere for Oliver Stone at han har hyret Cyrus Nowrasteh til å skrive manuset. Nowrasteh er mannen som skrev og produserte TV-selskapet ABCs kontroversielle miniserie «The Path to 9/11».

I forrige måned ble serien kritisert av ledende amerikanske demokrater som hevdet at serien var full av unøyaktigheter og forvrengninger som tegnet et bilde av Clinton-administrasjonen som altfor treg til å ta trusselen på alvor fra militante islamister før 11. september 2001. Filmen bygger på boka «Jawbreaker» som beskriver angrepet på al-Qaida i Tora Bora-regionen og jakten på Osama bin Laden.