OSLO: — Jeg kan bekrefte at han ble funnet død i 20.00-tiden i går kveld. Det var pårørende som varslet oss, sier Knut Skjelvan ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Politiet skal ha begjært en obduksjon, men det skal ikke være mistanke om noe kriminelt.

Det var på Quartfestivalen i 1999 at Saint Thomas slo gjennom som artist for fullt. Han ble oppdaget av plateselskapet Racing Junior under et nachspiel, der en av demoene hans ble spilt for festivaldeltakerne.

Debutplaten «Mysterious Walks» kom ut i 2000. I 2003 ga det velrenomerte plateselskapet City Slang ut den kritikerroste platen hans "Hey Harmony" aom nådde helt opp til andreplass på VG-lista.

Totalt ga Saint Thomas ut seks album. Hans siste album «There's Only One Of Me» kom ut i fjor.

Før debutalbumet " Mysterious Walks" bodde Saint Thomas en kort tid i Kristiansand sammen med mangeårig kamerat og musiker Benjamin Rokseth. Sammen dannet de bandet Boondoggle før Saint Thomas gikk solo og signerte med norske Racing Junior.

Det var mens Saint Thomas oppholdt seg i Kristiansand og spilte i bandet Boondoggle at musikeren Filip Ring Andersen fikk øynene opp for Saint Thomas' musikalske teft.

Andersen er ikke i tvil om hva det var som fikk mennesker til å høre på Saint Thomas.

— Fordi han var villig til å utlevere seg selv, og han gjorde det fullstending. Derfor ble det også så tungt for ham, sier Filip Ring Andersen til Fædrelandsvennen.

Les hele intervjuet med Filip Ring Andersen i morgendagens utgave av Fædrelandsvennen.

DANS: St. Thomas demonstrerte spesielle dansetrinn på Platekompaniet. Mannen med hatt er Filip Ring Andersen som hjalp ham å komme i gang med karrieren. Foto: Arkivfoto.