JAPAN: Han blir fotfulgt av to livvakter og et kobbel av fans i Japan døgnet rundt. Etter to promoteringsturer til Østen, har unggutten fått stjernestatus og danker ut navn som Rihanna og Beyonce på hitlistene. Han gjorde 14 konserter i tre forskjellige byer på siste turen og spilte for tila sammen 50 millioner mennesker. Men det hektiske stjernelivet i utlandet har ikke fått sympatiske With til å ta av. Når han 14. september kom tilbake til Norge, var det lapskaus, kjæresten Vivian og kameratene i Trondheim som stod på menyen.

— Hele opplevelsen blir egentlig ganske surrealistisk. Fans står ved hotellet når man ankommer og man gjør 80 intervjuer på en dag. Selvfølgelig er det vanskelig å forholde seg til, men det er også utrolig gøy og man må jo bare ri på det mens det varer, sier With.

Han berømmer folkene rundt seg og bandet, som hele tiden er med og støtter han.

Slår Rihanna på listene

— Jeg har mye gode folk med meg, og føler meg helt på linje med gutta i bandet som egentlig er ti ganger flinkere enn meg, sier With.

Etter å ha toppet hitlistene med to singler, blant annet "The Other Side", som nå spilles hyppig på Tokyo FM, er det ingen tvil om at den unge musikeren fra Trondheim er "big in Japan". Han har også fått den ene låta titulert som "verdens beste poplåt" på radiokanalens topp 10-liste.

Foreløpig har ikke mannen selv noen god forklaring på hvorfor nettopp han er blitt så ettertraktet i Japan.

— Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor de liker meg så godt. Men de setter tydeligvis pris på musikken min og liker den. Suksessen skyldes nok både en del flaks og at jeg har hatt et godt promoteringsapparat, forteller With noe beskjedent.

Følges av livvakter

Låtene hans tok først av på inpoc i Japan, før de i det hele tatt var lansert. Da man fant ut av at dette virkelig kunne bli noe stort, var det bare å reise over og starte promoteringen.

— Japanere er veldig forskjellige fra nordmenn når det kommer til synet de har på artister. De er på en måte "tilbedende", samtidig som de er veldig høflige. Man blir en sånn gigantisk popstjerne som må følges rundt av to livvakter hele tiden, forteller han om møtet med de japanske fansene.

Et høydepunkt for With var da han spilte på Japans svar på David Lettermann. TV-showet har 25 millioner seere og han skulle først intervjues og deretter spille låta si på direkten helt alene.

— Det var et veldig kjent program og jeg var selvfølgelig utrolig nervøs. Gjør man et dårlig inntrykk der, kan man liksom bare pakke kofferten og reise hjem. Det er en unik sjanse, som man bare må ta når man får den, og heldigvis gikk det bra, sier han.

Lapskaus med spisepinner

For tiden holder hele norges Idol-Aleks på med innspilling av album nummer to i Norge. Han innrømmer at det var godt å komme hjem til roligere tilstander og blant annet nyte favoritt-retten, lapskaus og litt tid med kjæreste og venner.

— He he... Jeg liker lapskaus ja. Faktisk så serverte jeg lapskaus til min japanske produkt-manager der borte, som takk for god hjelp. Han spiste det med spisepinner og synes det var veldig godt!

- Forholdet til Vivian er veldig sterkt

Hjemme prøver With å presse inn mest mulig tid til å gjøre "hverdagsting". Forholdet til vennene og kjæresten Vivian (også kjent fra Idol og på full fart mot stjernestatus selv) er fremdeles veldig veldig bra, ifølge With.

— Både Vivian og meg er utrolig travle for tiden, men vi får sett hverandre ganske mye likevel. Selvfølgelig er det ikke bare enkelt å ha et slikt forhold. Hele Norge trodde jo det skulle bli slutt mellom oss under Idol. Alle utenom oss... Men akkurat det tror jeg bare gjorde oss sterkere, og vi fikk bygget en sterk grunnmur i forholdet. Det er jeg glad for, forsikrer han.

Det samme gjelder for de gamle kameratene han har i Trondheim. For dem er han fremdeles bare gode gamle Aleks, og de synes fortsatt det er absurd å se han på tv og lese om han i avisene.

To MTV-nominasjoer

Den travle artisten skal innimellom plateinnspillingen også delta på MTV Europe Music Awards i Munchen 1. november. Der er han nominert til to priser. "Best Norwegian Act" og "New Sounds of Europe".

— Det var utrolig overraskende og hyggelig å bli nominert, men jeg har ingen store ambisjoner om å vinne. Likevel blir det spennende å delta på et så stort arrangement og se alle de store artistene. Jeg har en drøm om å kanskje få en prat med Foo Fighters som jeg har likt utrolig godt lenge, sier With.

Fornøyd med det nye materialet

Med det ungutten fra Trøndelag har oppnådd til nå, virker et møte med Foo Fighters alldeles ikke uoppnåelig. Og skulle han ikke vinne noen pris, er det ingen tvil om at karrieren kun er i startgropen og at man kommer til å høre og se mye til With fremover. I mellomtiden er det plateinnspilling i Norge som gjelder, og han er foreløpig svært fornøyd med det nye materialet sitt.

— Jeg er fornøyd med det vi har laget til nå. Vi har gjort litt nye ting, både med tanke på tekster og uttrykk. Men jeg er opptatt av å beholde stilen min. Det blir en plate med pop-musikk med mye innslag av piano, sier With, som foreløpig ikke kan si noe om akkurat når det nye verket skal være ferdig.