F.v. Hege Sund Refsnes, Toril Tørnkvist, Åsa Barkved, Marit Vestbø og Annett Danielsen er klare på at Sissel er sjefen når det gjelder julesanger. Foto: Torgeir Eikeland

— Sissel har virkelig klasse, og hun er kjempebra, sier Åsa Barkved. Sammen med Hege Sund Refsnes, Toril Tørnkvist, Marit Vestbø og Annett Danielsen var hun en av de rundt 1000 som fikk med seg den første av fire konserter med «Sissels jul» i Kilden tirsdag og onsdag. De to konsertene tirsdag var bortimot utsolgt, og det samme ser ut til å kunne bli tilfelle med de to som fremføres onsdag.

— Vi har hatt nesten fulle hus på alle julekonsertene så langt, og slik ser det ut til å fortsette, sier Gunnar Grimstad. Lederen for Kilden kulturdrift er svært tilfreds med besøket på årets julekonserter. Tidligere denne måneden har både Tre tenorer og Oslo Gospel Choir trukket bortimot fulle hus, og nå kan det altså bli så mange som 4000 som hører Sissel Kyrkjebø synge julesanger fra både Norge og verden for øvrig.

Jul selger

I Kilden ser alt som har med jul å gjøre ut til å selge som myrra i Betlehem: Til Wenche Myhres julekonsert på torsdag er det i skrivende stund solgt 700 av de 1000 tilgjengelige billettene.

— KSOs julekonserter denne måneden går også veldig bra, sier Grimstad.

Besøkstallene til Kilden får altså et pent oppsving før året skal oppsummeres, og slik ser det ut til å bli også neste år:

Langtidsbooking

— Desember 2015 er fullbooket, sier Grimstad.

— Kommer Sissel tilbake neste år også?

— Jeg vil ikke gå i detaljer om hvem som kommer før kontraktene er underskrevet, sier Grimstad.

— Hva med desember 2016?

«Galskapsprosjekt«

— Vi har begynt å få forespørsler om 2016, og det gjelder også desember. Kilden har vært et «galskapsprosjekt» fra første stund, og vi har bare kunnet håpe at folk ville komme. Dette er over all forventning. Selv om dette er aktører som betaler en fast leie, har Kilden også en pen ekstrainntekt på at publikum benytter seg av serveringstilbudet, sier Gunnar Grimstad.

Samme kveld som Sissel Kyrkjebø opptrådte, hadde Kristiansand Barne- og Ungdomsteater premiere på sin «Pippi Langstrømpe» med 326 solgte billetter i teater- og operasalen. Det betyr at cirka 2300 mennesker besøkte Kilden tirsdag kveld.