En 57-år gammel hedersmann dette . Svenske Joachim Thåström er ikke bare fortsatt oppegående; han leverer album av høy klasse gang etter gang. Han kom med punken og Ebba Grön i 1977. Det ble litt mer melodiøst og poppa med Imperiet, men Thåström har likevel alltid hatt en aura av rockestorhet i seg. Her følger han opp det sterke albumet «Beväpna dig med vingar» med en like gripende utgivelse. Se og hør ham på Skavlan i kveld.

Snakkevokalen hans er autoritær og besettende . Rytmene er ofte bombastiske og fremtredende, og lydbildet blir fylt opp med mystiske og nervepirrende klanger. Vi kan godt kalle ham svenskenes svar på Nick Cave, men Thåström har likevel sitt eget uttrykk, sitt eget stilmessige univers. Hør bare det mørke og skumle tittelkuttet. Det er for øvrig lett å bli med i dette rocka dragsuget fra begynnelse til slutt. Ni låter til sammen.

Den beste av dem alle er den lengtende og kjærlighetssyke rockeren, «Ner mot Termina». Eller kanskje den hardtslående «Alltid va på väg». Og det er det som er kjernen ved Thåström artisteri. Han er alltid på veg. Ikke nødvendigvis med så mange nye grep, men det låter fortryllende bra for det.