Ønsk dem velkommen! Dette er et sterkt gjenhør med en av landets beste rockevokalister.

Forhåndsvarslet med den mektige singelen «Wall of stone» stemmer lite med innholdet på resten av innholdet på «The straight and narrow». Det blir nesten på samme måte som om avisa du leser nå skulle komme med en tittel på forsiden som harmonerer lite med artikkelen den viser til på innsiden. «Wall of stone» er en formidabel låt i sporene etter tidlig Bruce Springsteen produsert av Phil Spector.

Men når denne eventuelle skuffelsen legger seg, er det bare å grave seg langt og dypt inn i det countryrocklandskapet Andreassen og bandet navigerer seg inn i. De som fikk med seg Stan Ridgway, Wall of Voodoo og Rainmakers på 80— og 90-tallet vil digge dette. På balladene tar Trond Andreassen oss inn i en blå Roy Orbison-stemning, slik som på «Just another fool». På låten «God really loves a woman» virvler Navigators opp præriestøv så det holder. Og på avslutningslåten, «Keep my eyes on the road», får vi riff og en melodi som matcher The Rolling Stones i sine gode stunder på slutten av 60-tallet.

Hele veien er låtene sterke og fengende. Her er energi, innlevelse og formidlingslyst i et tidløst lydbilde og en livfull produksjon.