ROCK/ROOTS

Orbo & The Longshots

Dette bandet med base i Bergen begynner å bli veteraner nå. Akkurat som før mangler de bare det lille ekstra når det gjelder låtskrivingen før de er helt der oppe.

Dette er Orbo & The Longshots sitt sjette album. Det meste er spilt inn i landet de henter sin musikalske inspirasjon fra; i USA. Prairie Sun Recording Studio i California har huset gjester som Grateful Dead og Tom Waits. Nå har altså også Ole Reinert Berg–Olsen (Orbo) og hans band vært der for å spille inn plate. Det har satt et tydelig americana– og rootspreg på uttrykket til låtene.

Det er godt spilt. Organisk, autentisk med en smittende spilleglede og formidlingslyst. Orbo synger bra. Her er både smektende ballader, tøffe Tom Petty–lignende rockere og halvraske låter som virvler opp ørkenstøvet i et ålreit driv.

Men Orbo & The Longshots er fortsatt et band som mangler en sterk signatur og et særpreg som gjør at du blir en glødende og dedikert tilhenger. Bandet kan sitt håndverk og sitt fag veldig bra. Det blir liksom der det stopper denne gangen også.