VISESANG

Han vant den norske finalen i Melodi Grand Prix for seks år siden. Dette er noe helt annet, og dette er Knut Anders Sørum sitt debutalbum. Han har funnet en ekstra dimensjon og en ekstra dybde i Alf Prøysen sine tekster.

Sørum tolker Prøysen på alvor. Det betyr at produksjonen og arrangementene gir god plass til vokalen og tekstene, og det er aldri tvil om at han har et sterkt forhold til de frodige visene. «Ungkarsdrøm» og «Trassevisa hennes Tora» er høydepunkt på et album som Knut Anders Sørum og produsent Jon Anders Narum bør være stolt av.

Sørum har også satt ny musikk til Prøysens «Visa om løgna». En sterk versjon med en sterk og oppbyggende avslutning. Med den sørgmodige, småtriste og melankolske tonen i sangteknikken og i produksjonen, får Sørum ofte fram en ny side ved tekstene. Men noen av Prøysens mest livsbejaende sanger, slik som for eksempel «Romjulsdrøm», blir litt ødelagt i dette musikalske uttrykket. Det er likevel aldri tvil om hvor dypt og substansielt Knut Anders Sørum har dykket i denne sterke lyriske materien. Man får like det eller ikke.

No Caption