KRISTIANSAND: Bandet spiller i Kristiansand for første gang sammen med The Avalanche og Angelica's Elegy på Charlies Bar lørdag.

Festivaljobber

Indierockerne fra hovedstaden har sitt sørlandske alibi i gitarist, Ketil Myhre. I løpet av det siste året har de ved hjelp av hardt arbeid, mye talent og en liten dose flaks sikret seg gjeve spillejobber på både by:Larm, Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen, Hovefestivalen, Trondheim Calling og Pstereo. Dette på tross av at bandet kun har holdt sammen i litt over ett år. I oktober 2010 ble de kåret til «Ukas Urørt» på P3, og det var i hovedsak etter det at ballen for alvor begynte å rulle.

— Vi har mye å takke Urørt for. Vi ble plukket ut til å spille på P3-scenen på Slottsfjell og Hove. Noen ganger er det litt tilfeldig om man blir lagt merke til, for det er mange som konkurrerer om oppmerksomheten, men også en av konsertene vi gjorde på by:Larm gikk veldig bra og vi samlet mange folk, forteller Myhre til fvn.no.

Album neste år

Dråpe ble også lagt merke til på årets Hovefestival i Arendal hvor Lydverket trillet terningkast 6 for konserten, noe også Totto Mjelde i P3-programmet "Sexy" gjorde første gang han hørte låta deres "We Want the World".

Med et musikalsk uttrykk de selv betegner som en blanding av indie, shoegaze, post-rock og noise, har Dråpe klart å skape en del furore rundt seg selv på tross av sin korte karriere. Medlemmene Myhre, Eirik Kirkemyr, Lars Kristian Boquist, Peter Rasmussen Lubiana og Hanne Olsen Solem har en snittalder på 22 år, men de har allerede et klart mål om å få gitt ut sin første plate i løpet av 2012. — Først blir det en turné nå i høst, og så kommer vi til å trappe ned litt, og ha en litt roligere periode hvor vi vil jobbe med å lage materiale til et album vi håper å gi ut neste år, forteller Ketil Myhre.

Les anmeldelsen av Dråpes EP her.

Møttes i barnehage

Han sier også det er ganske tilfeldig hvordan bandmedlemmene møtte hverandre i Oslo.

— Jeg jobbet i barnehage sammen med Eirik (Kirkemyr), og så fant vi ut at vi hadde akkurat samme musikksmak. Vi var begge store fans av blant andre My Bloody Valentine og Sonic Youth, sier gitaristen.

Inspiriasjonen Dråpe henter fra sine egne helter er også veldig tydelig i deres egen musikk.

Sørlendinger på scenen

Med sin debutkonsert i hjembyen håper Myhre at kristiansanderne får øynene opp for bandet, og at de velger å ta turen til Charlies lørdag for å sjekke dem ut. To av de tre bandene som stiller på scenen har røtter på Sørlandet, da Eirik Fidjeland i Angeliga's Elegy også opprinnelig er fra Kristiansand.

— Publikum får se mye bra musikk lørdag. Både fra oss og de to andre bandene. Vi skal prøve å lage så god stemning som mulig og viser at dette er starten på noe som kan bli veldig bra. Eller... som faktisk er begynt å bli ganske kult allerede, forsikrer Myhre.