KRISTIANSAND: – Der jeg kommer fra har vi ikke mye sol, men da jeg dro i dag var det 25 varmgrader og fint vær. Derfor er det deilig å se at solen bryter gjennom skylaget her også, sier bergensrapperen Lars Vaular til publikum fra scenen. Deretter setter han i gang med hiten «Solbriller På» og publikum hopper opp og ned. Både han og den svenske popyndlingen Veronica Maggio som var førstemann ut på scenen, synes for øvrig publikum sto litt langt vekk fra dem.

– Jeg skulle ønske dette gjerdet ikke var her slik at folk kunne stå nærmere, sa Vaular.

– Dere føles så langt borte. Kan ikke noen fjerne det gjerdet her, sa Maggio blant annet kjent for hiter som «Jag kommer» og «Måndagsbarn». Les anmeldelsen av svenskens konsert her.

Inntok sanddynene

Palmesus har forhåndssolgt rundt 10.000 billetter til todagers festivalen på Bystranda og håper på 6000 besøkende hver dag. Været så truende ut fra morgenen, men det sluttet å regne i løpet av formiddagen og folk koste seg i sanden. Fire av dem som hadde inntatt sanddynene var studentene Dina Soot (22), Camilla Burok (23), Magnus Nord (25) og Vilde Rønning (21) fra Porsgrunn og Nittedal. De hadde sikret seg en godstol helt nede i strandkanten og gledet seg til Kelis skulle innta scenen senere på kvelden.

– Vi har bare sittet her så langt i kveld, men når Kelis kommer på, skal vi stå foran ved scenen, sier Dina.

Etterlyser tepper

Camilla feiret like godt 23— års dagen sin på Palmesus og været har ikke bekymret gjengen noe. Mens Dina og Vilde er nye på festivalen, var Camilla og Magnus på Palmesus i fjor også. Dina var litt overrasket over størrelsen på området.

– Jeg hadde forventet at det hadde vært litt større her, og litt flere mennesker, men det er god stemning og konserter er alltid gøy, sier hun.

Magnus gleder seg mest til å se Kelis og den kjente nederlandske djen Fedde le Grand som spiller på Kick i kveld. Før den tid håper han imidlertid å få tak i et teppe.

– Hvorfor har ikke vi tepper slik de andre har? Det er jo iskaldt her, utbryter han.

Rasmus Seebach kommer

I dag er det The Dandy Warhols, Rasmus Seebach, Erik og Kriss, Salvador Sanchez og Erik Faber som inntar Palmesus-scenen på Bystranda.