OSLO: – Det er en av de vanskeligere avgjørelsene jeg har tatt. Hele programmet er bygget opp rundt at dette er avslutningen, og man skal kjenne etter hvorvidt det kan være noe der. Jeg ønsket jo veldig å sitte igjen med ei til slutt, sier Svein Bøylestad fra Froland til «God kveld Norge».

Les også: Ble påmeldt tv-program av ukjent person

I kveld fortalte han den gjenværende frieren Mariann Sætre at det ikke ble noe romantisk tur og at han trekker seg fra jakten.

– Jeg ble nødt til å være ærlig overfor meg selv og overfor Mariann. Hun var en utrolig flott jente, men hun ga meg ikke de små tingene som jeg ønsker at en kjæreste skal gi. Venninnefølelsen dukket opp, og dermed ble det riktig for meg å være ærlig på det, sier han.

Den beskjeden ble tatt med fatning av Sætre.

– Det gikk helt greit. Jeg hadde samme oppfatning av det. Vi hadde blitt gode venner og jeg hadde ikke rukket å bli forelsket eller fått kjent på kjærestefølelsen, selv om han har alt en potensiell kjæreste skal ha, sier Sætre til TV2.no.

I programmet forteller Bøylestad at Vivian Fiskaa på mange måter tok valget for ham da hun valgte å forlate gården forrige mandag. Frolendingen har ikke lagt skjul på at hun har vært en favoritt under hele Jakten-oppholdet.

– Vivian var helt klart en av de aller mest spennende jentene, med veldig mange fine kvaliteter, forteller Bøylestad.

Han har valgt å ha kontakt med flere av jentene etter at innspillingen av tv-serien var ferdig, inkludert Mariann Sætre.

– Jeg synes alle jentene var veldig koselige å være sammen med, og bare det at vi har god kontakt nå er hyggelig. Jeg skal faktisk møte en av dem senere i dag, forteller han.

Og mens Bøylestad trakk seg fra tur og finale, valgte de tre gjenværende bøndene sine reisepartnere. Der var det flere sørlendinger med i ilden.

Tv-bonden Bente Fremo spurte med seg Ragnar Alander, mens Linda Bjørnes valgte å sende hjem Jan Gletne (37) fra Lyngdal til fordel for Kjell Åge Solli.

Roar Husetuft valgte imidlertid å be med seg Eirin Lohne (21) fra Flekkefjord på tur.

Den invitasjonen ble besvart med gledestårer.

– Grunnen til at jeg valgte Eirin er at hun er gjennomført god, snill og alltid positiv. Hun stiller opp for meg, de andre som har vært her og dyrene på gården og er veldig interessert i det som er her, sier Husetuft til TV2.