KVARTETT: Fra venstre: Jonna Støme, Rune Andersen, Cecilie Steinmann Neess og Christer Torjussen. Foto: Jan Frantzen

KRISTIANSAND: Lenge var det stjerneskuddet Cecilie Steinmann Neess som skapte de største latterbrølene på Caledonien fredag kveld. Løvebakken-komikeren danset, sang, gjorde standup og var konferansier under Lattergallaen, og hun hadde grep om publikum fra første entré.

Rune Andersen omtaler henne som den nye Grethe Kausland, og en større kompliment kan man neppe gi innen norsk underholdning. Neess' talent ble oppdaget nærmest ved en tilfeldighet, og i det siste har karrieren skutt fart. Fredag kunne ingen legge merke til at hun var den klart minst rutinerte i Lattergalla-kvartetten.

Hellstrøm

Andersen selv var eneste kristiansander på plakaten, og gjorde både kjente og ukjente karakterer på Caledonien. Til god respons. Men det var når Neess introduserte Andersens debatt om lavkarbodiett, at det tok av blant publikum.

PARODIKONGEN: Rune Andersens Eyvind Hellstrøm-parodi ble et av høydepunktene for publikum på Caledonien. Foto: Jan Frantzen

Da introduserte sørlandskomikeren flere av sine mest kjente parodier, som Ari Behn, Jens Stoltenberg, Davy Wathne og, ikke minst, kjendiskokk Eyvind Hellstrøm. Sistnevnte er i ferd med å bli en av de aller mest vellykkede i Andersens repertoar. Faktene, kroppsspråket, stemmen og den litt over middels macho væremåten gjorde innslaget til en favoritt blant publikum.Andersens berømte frolending fikk også noen minutter på scenen fredag. Det samme gjorde Bjørn Eidsvåg og DDE-Bjarne Brøndbo, i en musikal bolk som dreide seg om VG-lista.

Mye latter

I tillegg til Andersen og Neess, gjorde Jonna Støme og Christer Torjussen standup på lattergallaen, og begge vil være godt fornøyd med mottagelsen i Kristiansand. "Jøss, så enkelt det var å få dere til å le", sa Torjussen underveis, og var kanskje forberedt på et litt mer forsiktig sørlandspublikum. Både Støme og Torjussen hadde spesialskrevet materiale om Sørlandet, i tillegg til at de to blant annet snakket om singelliv og den norske flåtten.

Lattergallaen arrangeres også lørdag denne uka, og neste helg på Caledonien.