ARENDAL: — Arendal er mer enn riflet pommes frites og blandings, sier Rune Andersen.

Det er i hvert fall det han ønsker å bevise for sine komikerkolleger i forbindelse med "Lattergallaen" i byen lørdag.

— De har større kjendiser i Arendal enn vi har i Kristiansand. De har Knausgård og de har Jon og Einar Gelius. Vi har vel bare Bjøro Håland og Julius, sier kristiansanderen, som har med seg et stjernelag bestående av Nils Ingar Aadne, Jonna Støme, Christer Torjussen og Cecilie Steinmann Ness til Arendal kulturhus.

Varmt folkeslag

Andersen skal som vanlig gjøre musikalske og verbale parodier, i tillegg til å konstatere at én ting er for alvorlig til å tulle med. Fotball. Nærmere bestemt: Start.

— Jeg må nok nevne Start. Det er viktig å få fram hva man kan tulle med og hva man ikke kan tulle med. Og ingen får kødde med Start! Adecco-oppholdet er høyst temporært, sier Rune Andersen, som har mange tette bånd til Arendal.

— Kristiansand er by nummer én for meg, men Arendal er jaggu en god nummer to. De er et varmt folkeslag der, og det fins ikke nykker, sier komikeren.

Han mener imidlertid at kristiansandere tåler litt mer tyn fra arendalitter, enn motsatt.

— Det kan nok spores tilbake til når Arendal mistet handelsprivilegiene og måtte skatte til Kristiansand. Men det er vel noen hundre år siden nå, så det er på tide å stenge den døra, sier Andersen.

Hellstrøm dukker opp

Komikeren er på evig jakt etter fornyelse og har blant annet med seg en fersk parodi av Knut Arild Hareide. Og så dukker kjendiskokk Eyvind Hellstrøm opp.

— Jeg koser meg mye med den parodien. Det er en fin mulighet til å lage litt bråk, sier Andersen. Og forteller at han også har parodiert Hellstrøm for Hellstrøm.

— Bak den tøffe masken er et varmt og humoristisk menneske, og han syntes det var fryktelig moro. Da vi skilte lag sa han "du og jeg må gjøre noe sammen".

— Jaha. Som hva da?

— Det lurte jeg også på. Jeg venter spent på telefon.

Teater

De fem forskjellige komikerne skal gjøre hver sine sett i Arendal, og dessuten opptre litt sammen. Andersen ser spesielt fram til å jobbe med Cecilie Steinmann Ness, kjent fra blant annet "Kollektivet" på TV2 og "Løvebakken" på NRK.

— Hun er en liten juvel, som publikum kanskje ikke kjenner så godt foreløpig. Hun er en showdronning uten like og kan fort bli vår nye Grete Kausland. Hun er sprudlende og hun er uforutsigbar, sier Andersen.

Andersen befinner seg for tiden hos kjæresten i Risør. Der forbereder han seg til oppsetningen av "Den stundesløse" på Kilden over jul, hvor kristiansanderen har en av rollene.

— Jeg har aldri vært så opptatt av teater tidligere, men jeg gleder meg noe voldsomt til dette. Det er flott å få muligheten til å gjøre noe helt annet. Og det passer godt inn i det med fornyelse. Jeg tror jeg vil få mye ut av det, og det å få jobbe på Kilden er en drøm jeg aldri hadde trodd skulle gå i oppfyllelse, sier han.